Na Slovensko a do Česka prichádza lokálna verzia časopisu Vogue

Na Slovensko a do Česka prichádza lokálna verzia časopisu Vogue Foto: Vogue

 

 

V Česku začne vychádzať časopis Vogue, ktorý sa zameriava na módu a životný štýl. Informoval o tom odborný server businessoffashion.com s odvolaním na zástupkyňu vydavateľstvo Condé Nast International (CNI).
Česká mutácia módneho časopisu je určená pre český a slovenský trh.
Prvé, septembrové číslo sa má na stánkoch objaviť v auguste. Mesačník bude k dispozícii aj čitateľom na Slovensku, dostupný bude aj v digitálnej podobe. Licenciu pre českú mutáciu získala firma V24 Media.

Česká mutácia Vogue bude 24. národnou verziou magazínu, ktorý teraz začal vychádzať aj v Poľsku.

V Českej republike a na Slovensku je podľa vyhlásenia šéfa CNI Jonathana Newhousa "silný dopyt" po luxusnom tovare. Server businessoffashion.com podotýka, že CNI chce zužitkovať nielen silnú ekonomiku oboch krajín, ale aj fakt, že v Česku existuje "dynamická návrhárska scéna" a organizuje sa tu napríklad týždeň módy Prague Fashion Week, ktorý umožňuje zviditeľniť sa domácim talentom.

"Mojou predstavou je, že Vogue Česko a Slovensko poskytne priestor miestnym módnym návrhárom a umelcom, aby mohli predstaviť svoj jedinečný štýl a prístup, ktorý je odrazom súčasnej českej a slovenská kultúry," uviedla vo vyhlásení spoluzakladateľka a riaditeľka V24 Media Michaela Seewald.

Podľa businessoffashion.com zatiaľ nie je známe, kto časopis povedie. Server mediaguru.cz napísal, že šéfredaktorkou magazínu bude podľa neoficiálnych informácií bývalá šéfredaktorka Elle Andrea Běhounkova.