Odstupujúci minister: To, kto má nahradí, som sa dozvedel až od prezidenta

Odstupujúci minister: To, kto má nahradí, som sa dozvedel až od prezidenta Reprofoto FB Aktuality

Minister Marek Maďarič dnes do rúk prezidenta Andreja Kisku podal demisiu, ktorú ohlásil minulý týždeň.

 

"S poľutovaním musím konštatovať, že to, že mojim nástupcom bude Peter Pellegrini, som sa dozvedel z úst pána prezidenta,“ povedal Marek Maďarič.

Andrej Kiska ocenil gesto Maďariča, ktorý sa rozhodol podať demisiu ako reakciu na to, že na Slovensku bol zavraždený novinár. "Z politického gesta Mareka Maďariča by si niekto mohol zobrať príklad," povedal Kiska.

Maďarič nepriamo kritizoval premiéra Roberta Fica a jeho vylhásenie, že prejav Kisku nebol zrejme písaný na Slovensku. „Ja som svoju demisiu písal na Slovensku... Vyhlásenia prezidenta Slovenskej republiky sú vážne veci a treba ich brať ako vyhlásenia prezidenta republiky,“ reagoval Maďarič.
Vyjadril sa aj k požiadavke demisie ministra vnútra Roberta Kaliňáka: „Myslím si, že táto zmena bude a je dnes nevyhnutná. Keby bola urobená minulý týždeň, stačilo by to. Či by to stačilo, keby bola urobená teraz, to neviem povedať.“

"Vnímam to ako prejav politickej kultúry a gesto solidarity so žurnalistickou obcou. Chcem sa poďakovať Marekovi Maďaričovi za jeho dlhoročnú prácu na Ministerstve kultúry SR a pevne verím, že ako poslanec Smeru-SD prispeje k napĺňaniu Programového vyhlásenia vlády SR," reagoval minulý týždeň Fico, na rozhodnutie Maďariča v tlačovom vyhlásení.