Denník N získal 70-minútovú nahrávku medzi Kočnerom a Trnkom: Zabijú ťa, ale od..rie si to aj tvoj syn!

Denník N získal 70-minútovú nahrávku medzi Kočnerom a Trnkom: Zabijú ťa, ale od..rie si to aj tvoj syn! Reprofoto Ukradnutý štát

Denník N dnes zverejnil časť zo 70-minútovej nahrávky rozhovoru medzi bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom a Marianom Kočnerom. Zvukový záznam, ktorý si urobil Marian Kočner, je z leta 2014, ukazuje aká je naša krajina korupčný štát.

„Ak ste si doteraz mysleli, že generálny prokurátor by mal vyšetrovať mafiána, v tomto vzťahu je to presne naopak. Mafián vyšetruje bývalého generálneho prokurátora, vrieska naňho vulgarizmy, vyhráža sa jemu aj jeho kumpánom fyzickou likvidáciou a tým, že jeho syn skončí," píše na úvod článku redaktorka Denníka N Monika Tódová, ktorá nahrávku zverejnila.

Na nahrávke je počuť rozčúleného Kočnera, ktorý kričí a nadáva Trnkovi za to, že poza jeho chrbát sa pokúsil vydierať Jaroslava Haščáka Gorilou – nahrávkou jeho rozhovorov v konšpiračnom byte, o ktorej bol šéf Penty presvedčený, že už neexistuje.

Trnka, ktorý bol generálnym prokurátorom od roku 2004 do roku 2011, je podľa médií podozrivý, že rozhodoval v prospech Kočnera. Prepustil z väzby na slobodu Jozefa Majského. Prikázal zastaviť stíhanie v korupčnej kauze Gorila. Odblokoval majetok napísaný na Kočnerových blízkych, vďaka čomu Kočner obral ľudí o byty v bytovom dome Glance House v Bernolákove.

Z nahrávky, ktorú zverejnil Denník N vyplýva, že v trezore na generálnej prokuratúre schovával pre Kočnera kópiu nahrávky Gorily. Po odchode z prokuratúry si ju vzal a spolu s dvomi kumpánmi z rybačky sa údajne pokúšal s ňou vydierať Haščáka. Časť zo záznamu nahrávky je v druhej polovici podcastu Denníka N:

Kočner je podľa záznamu Denníka N nahnevaný, lebo Kočner Haščákovi nahrávku Gorily už raz za milión odovzdal s prísľubom, že už iná kópia neexistuje: „Prečo ste išli vydierať toho Haščáka? Čo si od toho očakával? Do p..e, vieš, že je to môj kamarát. Vieš, k…a, že je to človek, ktorý okrem iného pomáhal, do p..e, a kupoval poslancov, keď si sa mal stať generálnym prokurátorom. Bohužiaľ nám jeden chýbal, ale aj on bol ten, ktorý zložil peniaze a dal tam za teba milión eur. Presne takisto, ako som dal milión eur za to ja. Že tam chýbal jeden hlas, do p..e, za to ja nemôžem, lebo to ty si si vybavoval SDKÚ a v SDKÚ nedali ani jeden hlas,“ rozpráva Kočner, ktorý sa Trnkovi vyhrážal aj násilím.„Zabijú ťa, ale odserie si to aj tvoj syn, ty k…t. Hovorím ti, prestaň klamať a nehádž to na nich,“ zúri Kočner. „Prečo si mi to nepovedal, ty k…t, že je problém. Sme ho mohli vyriešiť. Mohol byť dneska Kósa s guľou v hlave a Oskár takisto, ale Oskár bude,“ pokračuje Kočner.

"Presne pred piatimi rokmi vstúpila do SME Penta a my sme odišli. Dnes je jasné, že práve v tom istom čase Jaroslav Haščák, Marian Kočner a Dobroslav Trnka riešili, ako upratať nahrávku Gorily, komu za to zaplatiť milión a koho dať zabiť," napísal šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný.

Aktualizácia o vyjadrenie polície (12:30): V trestnej veci zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu prijímania úplatku sú naďalej vykonávané procesné úkony. Vyšetrovateľ NAKA nemohol do teraz vypočuť dôležitého svedka, pretože nebol zbavený mlčanlivosti. Minulý týždeň však už prijal súhlas z GP SR na zbavenie mlčanlivosti, v blízkej dobe bude zainteresovaná osoba vypočutá. Nahrávka bola odoslaná na expertízne skúmanie. Bližšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť.