Reportér Aktuality.sk si našiel v schránke náboj do pištole, k prípadu sa vyjadril policajný prezident

Reportér Aktuality.sk si našiel v schránke náboj do pištole, k prípadu sa vyjadril policajný prezident Foto: Aktuality.sk

Náboj našiel v poštovej schránke pri svojom byte novinár z webu Aktuality.sk Peter Sabo.

 

„Vo štvrtok ráno pred 9.00 h mi zavolal a so zjavnou obavou v hlase mi povedal, že našiel v schránke bytu, kde bývajú s manželkou, náboj do pištole. Niekto mu ho tam hodil, napísal šéfredaktor Peter Bárdy. „Veľmi by som chcel veriť, že to bol vtip nejakého dieťaťa, ale po skúsenosti spred vyše dvoch rokov viem, že ak to nie je vtip, tak to môže zabíjať,“ dodal.

S vyhrážkami sa ešte pred vraždou stretol aj Ján Kuciak, keď sa mu telefonicky vyhrážal Marián Kočner.

Peter Sabo prišiel do redakcie Aktuality.sk po vražde Jána Kuciaka. Špecializuje sa na na daňové kauzy, úniky DPH, podvody s dotáciami, medzinárodné daňové podvody, na analytiku.
Písal napríklad o drogovom podsvetí v Seredi, o kauzách spájaných s exministrom spravodlivosti Gáborom Gálom, o dépeháčkaroch z južného Slovenska, o kauze Dobytkár, o kauzách súvisiacich s dostavbou elektrárne Mochovce, analyzuje tzv. Kočnerovu knižnicu.
„To je dosť veľa dôvodov, aby sme sa mohli obávať, že náboj v schránke nemusel byť vtipom miestnych detí,“ upozorňuje Bárdy. „Ak si myslia, že nás zastrašia, tak sa mýlia,“ dodáva.
O pravdepodobnom pokuse o zastrašovanie a vyhrážanie sa redakcia informovala ministra vnútra Romana Mikulca aj policajného prezidenta Milana Lučanského. Redaktor už vypovedal na polícii. „Spolu s políciou sme urobili viacero krokov, aby sme ho ochránili,“ napísal Bárdy.

K prípadu sa vyjadril aj prezident Policajného zboru Milan Lučanský: "Oceňujem duchaprítomnosť rodiny redaktora, reagovali racionálne a vec hneď nahlásili na políciu. Prijali sme potrebné opatrenia, ktoré z taktických dôvodov nebudem špecifikovať. V danej veci prebieha vyšetrovanie, zatiaľ však podrobnosti zverejňovať nebudeme."