Rado Baťo podal trestné oznámenie na Igora Matoviča za zverejnenie súkromnej komunikácie

Rado Baťo podal trestné oznámenie na Igora Matoviča za zverejnenie súkromnej komunikácie Ilustr foto Markíza

Bývalý novinár podal trestné oznámenie na premiéra.

 V utorok zverejnila šéfka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzana Baťová ospravedlnenie za nemiestny facebookový status Igora Matoviča, v ktorom kritizoval predsedníčku správnej rady Európskej liekovej agentúry Christe Wirthumer-Hoche, ktorá v nedeľu vyzvala členské štáty Európskej únie, aby neschvaľovali núdzové nasadenie ruskej vakcíny Sputnik V vo svojich krajinách, kým EMA sama dostatočne neposúdi jej bezpečnosť a efektívnosť.

Krátko na to Igor Matovič zverejnil status, v ktorom zaútočil na manžela šéfky ŠUKL Rada Baťa a zverejnil jeho komunikáciu z neverejnej facebookovej konverzácie so štátnou tajomníčkou ministerstva zdravotníctva.

Krátko na to Igor Matovič zverejnil aj súkromnú správu, ktorú mu poslal Baťo.

V noci zverejnil Baťo telefónne číslo, ktoré pravdepodobne patrí Igorovi Matovičovi, neskôr Baťo na facebooku oznámil, že telefónne číslo Facebook zmazal.

Baťo dnes podal trestné oznámenie na Igora Matoviča pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy. „Igor Matovič na svojom verejnom profile na facebooku bez môjho predchádzajúceho vedomia a súhlasu zverejnil fotografie mojej neverejnej komunikácie na sociálnej sieti Facebook a mojej konverzácie s Igorom Matovičom prostredníctvom SMS správy,“ napísal v trestnom oznámení Baťo.
„Mám za to, že zverejnením písomnej komunikácie osobnej povahy Igorom Matovičom mohli byť porušené moje práva a záujmy chránené prostredníctvom Trestného zákona a domnievam sa, že takýmto konaním mohol podozrivý naplniť formálne znaky skutkovej podstaty niektorého z trestných činov,“ dodáva Baťo. 

Bývalý šéfredaktor Trendu a komentátor denníka SME Rado Baťo v minulosti pracoval pre premiérku Ivetu Radičovú, za Andreja Kisku v prezidentskej kancelárii a pred parlamentnými voľbami pre stranu Spolu. Minulý rok napísal knihu Ako skapal tatranský tiger.

Pokúšame sa získať stanovisko premiéra.