Šéfredaktor Denníka N reaguje na Matovičove: Gratulujem idioti!

Šéfredaktor Denníka N reaguje na Matovičove: Gratulujem idioti!

Vo štvrtok ráno minister financií na facebooku oznámil, že sa vybral do Moskvy rokovať o neschválenej vakcíne Sputnik V. Bez toho, aby ho tým poverila vláda. "Akékoľvek pokútne a systematické snahy zabrániť tomu, aby sa Sputnik V na Slovensku mohol používať, z hĺbky duše odsudzujem a urobím všetko preto, aby boli nakoniec neúspešné a milión ľudí sa Sputnikom V mohol na Slovensku konečne začať očkovať,“ napísal ráno Matovič.

Stretnutie nedopadlo podľa jeho očakávaní. Štátny ústav na kontrolu liečiv zverejnil výsledky svojho posudzovania vakcíny, v ktorom odporúča očkovať sa len registrovanými vakcínami a nie Sputnikom. Ruská strana sa rozhodla Sputnik stiahnuť.

Po stretnutí v Moskve reagoval nový minister financií takto:

„Keď sme priviezli Sputnik V na košické letisko, navreli im z nenávisti oči krvou. Spustili svoju geopolitickú špinavú hru proti “hybridnej zbrani” Ruska ... a bolo im úplne jedno, či budú predčasné voľby a vráti sa mafia k moci. Dnes však svoje dielo dokonali - svojimi bludmi, ktoré cez Denník N pustili do celého sveta, primäli Rusov povedať dosť - a tí nás požiadali o vrátenie Sputnika a ukončenie zmluvy. GRATULUJEM IDIOTI! Zobrali ste si za rukojemníkov zdravie milióna ľudí na Slovensku! Buchnite si šampanské.“

Kto hrá so Sputnikom „geopolitickú špinavú hru“ nenapísal.

„Na vine sú temné sily, idioti (asi tým myslí liekovú agentúru a koaličných partnerov) a ratlíky (asi tým myslí politikov, ktorí sa odvážili povedať niečo iné, ako by on chcel počuť). Denník N spomína tiež, ale ak to správne chápem, my tentoraz nie sme idioti, temné sily a ani ratlíky. My sme len zverejnili závery skúmania liekovej agentúry, ktoré on nechce pripustiť, lebo je to útok na jeho dokonalú akciu,“ reaguje šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný. „Igor Matovič to už nevie inak. On už za všetkým bude vidieť iba sprisahanie a každého, kto nebude poslušne pritakávať, zahrnie agresívnymi útokmi a urážkami. Takto sa to nebude dať dlho vydržať,“ dodáva Kostolný.