Anonymná fotka, ktorá jej zmení život (VIDEO)

Anonymná fotka, ktorá jej zmení život (VIDEO) Zdroj: Ikar

Vynikajúce krimi so sympatickou postavou. Prvý diel a prvý prípad série so súkromnou detektívkou Jessicou Shawovou.

Nezvestná od Lisy Gray. „Jessica je súkromná vyšetrovateľka, ktorá hľadá nezvestných ľudí, takže ju nepríjemne zaskočí, keď zistí, že aj ona sama je nezvestná. Všetko, čo si myslela, že o sebe a svojej minulosti vie, sa zmení, keď dostane tajomný anonymný email s fotografiou dievčatka, ktoré zmizlo pred dvadsiatimi piatimi rokmi. To dievčatko je Jessica...“ prezrádza autorka pre slovenských čitateľov.

Pozrite si video:


Aký príbeh môžete od Nezvestnej očakávať?

Naozaj premyslený a veľmi pútavý. Jessica teda pátra po nezvestných osobách, dostáva množstvo anonymných tipov a jedného dňa jej príde fotka, ktorá jej zmení život: je na nej trojročné dievčatko, ktoré uniesli pred 25-timi rokmi v Los Angeles. A áno, na tej fotke je ona sama. Jessicinu matku totiž podľa všetkého zavraždili a ju v rovnaký deň uniesli. Teraz sa púšťa do pátrania.
Paralelne sledujeme líniu s detektívom Jasonom Pryceom, ktorý vyšetruje brutálnu vraždu vysokoškoláčky. Náhoda ich oboch prepojí a Jessica si zakrátko uvedomí, že Pryce pred ňou tají niečo z jej vlastnej minulosti.
Jessica vyšetruje vraždu vlastnej matky a svoje dávne zmiznutie. Ponára sa do minulosti, vyťahuje dávno pochované tajomstvá a čím ďalej sa blíži k pravde, v o to väčšom nebezpečenstve sa ocitá. A slučka okolo jej krku sa uťahuje...

Vypočujte si úryvok. Z knihy číta Zuzana Jurigová Kapráliková:

 

Prečítajte si krátky úryvok z knihy z vydavateľstva Ikar:

Nebola Jessica Shawová, newyorská súkromná detektívka, dcéra plachého a nadaného miestneho fotografa Tonyho Shawa. Ona je Alicia Lavellová, všeobecne známa nezvestná dcéra zavraždenej ženy, dieťa, ktorého tvár bola synonymom deväťdesiatych rokov v Eagle Rocku asi ako voňavka Calvina Kleina alebo cédečká Nirvany. Samozrejme, Jessica už mala mamu, ale tú upravenú verziu, ktorú jej ponúkol Tony, milióny kilometrov vzdialenú od skutočnej mamy – červenovlásky, ktorá skončila s podrezaným hrdlom po tom, čo žila celé roky v náhradných rodinách a sirotinci a zvádzala mužov v baroch s obsluhou hore bez. Tony nerád hovoril o minulosti. Takže o Pamele Arnoldovej, ktorú považovala za svoju mamu, dlho vedela len to, že zahynula pri autonehode, ešte predtým než sa Tony s Jessicou prisťahovali do New Yorku. Keď mala pätnásť rokov, dozvedela sa o Pamele viac. V jednu stredu ju Tony ju vzal do jej obľúbenej mexickej reštaurácie. Cez víkendy tam chodievali často, ale nikdy cez týždeň, v pracovné dni, takže vedela, že sa niečo deje.
Milan Buno, knižný publicista