Prezident Macron zažaloval fotografa, ktorý ho vyfotil v plavkách na skútri

Prezident Macron zažaloval fotografa, ktorý ho vyfotil v plavkách na skútri Foto: Facebook Emmanuel Macron

Francúzsky prezident Emmanuel Macrona podal trestné oznámenie na fotografa, ktorý ho vyfotil v plavkách a na vodnom skútri. Podľa Macrona ide o narušenie súkromia. Prokuratúra v tejto veci začala vyšetrovanie, informovala dnes agentúra AFP.

Snímky urobil fotograf Thibaut Daliphard pre bulvárny časopis Voici v roku 2020, keď bol Macron na dovolenke na Azúrovom pobreží. Na jednom je prezident v plavkách v prítomnosti svojej ženy Brigitte, na druhom sa vozí na vodnom skútri.

Fotografia s vodným skútrom bola použitá na súčasnej výstave o francúzskych prezidentoch v jednej z parížskych galérií. Podľa Dalipharda kontaktoval Elyzejský palác galériu a požiadal, aby bola fotografia "okamžite odstránená".

"Fotka na vodnom skútri ukazuje mladého, dynamického prezidenta takmer v štýle Kennedyho, takže nevidím nič, čo by na snímke bolo negatívne," povedal AFP fotograf s odkazom na amerického exprezidenta Johna F. Kennedyho.

Kvôli súkromiu nechal Macron vo vládnej rezidencii vo Fort Brégançonu na Azúrovom pobreží postaviť vnútorný bazén. Sám však prehlásil, že sa radšej kúpe v mori.