The Slovak Spectator má nového šéfredaktora a mení svoju podobu

The Slovak Spectator má nového šéfredaktora a mení svoju podobu Foto: The Slovak Spectator

The Slovak Spectator prechádza v týchto dňoch zásadnými zmenami.

Mesačník, ktorý vychádza v anglickom jazyku, má nového šéfredaktora, ktorým sa stal Peter Dlhopolec, a mení aj svoju podobu. Novinový formát mesačníka sa mení na magazínový s lesklou obálkou a vnútrom na recyklovanom papieri.
„Nový formát nám umožní prinášať náš kvalitný obsah ešte v atraktívnejšej grafike,“ riaditeľ vydavateľstva povedal Ján Pallo. Mesačník The Slovak Spectator sa zameriava vždy na jednu vybranú tému. Druhú polovicu vydania tvoria príbehy z oblasti kultúry, biznisu, politiky a spoločenského života. V aktuálnom februárovom čísle sú hlavnou témou centrá zdieľaných služieb na Slovensku, avizuje vydavateľstvo The Rock v tlačovej správe.

Titulka nového The Slovak Spectator

Po ôsmich rokoch končí na šéfredaktorskej pozícii Michaela Terenzani, ktorá v mesačníku rozbehla denný výber správ Today in Slovakia a týždenný newsletter Spectacular Slovakia a Last Week in Slovakia. V písaní posledného menovaného bude pokračovať. Novým šéfredaktorom sa stáva Peter Dlhopolec, ktorý vo vydavateľstve pôsobí od roku 2017.

„Chceme, aby aj dnes mali cudzinci pocit, že sú stále súčasťou príbehu Slovenska, a že na ich názore nám záleží,“ povedal Dlhopolec. Verí, že o rok bude The Slovak Spectator lepší a známejší medzi cudzincami, ale aj medzi Slovákmi. Obsah v angličtine tvoria redaktori aj pre nich.

Pri príležitosti 28. výročia vydavateľstvo spúšťa aj nový typ hybridného predplatného Premium NO ADS, ktoré poskytuje prístup k obsahu na spectator.sk bez reklamných plôch a dáva možnosť záujmu dostávať tlačené vydanie The Slovak Spectator do svojej poštovej schránky na Slovensku.