Na ministerstve vnútra náhle končí hovorkyňa

Na ministerstve vnútra náhle končí hovorkyňa Ilustr. foto: KP SR

Na ministerstve vnútra podľa informácií Omediach.com náhle končí riaditeľka tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra a hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová.

Eliášová na ministerstve pôsobila od 1. mája minulého roka, predtým bola 6 rokov hovorkyňou ministerstva zdravotníctva, pričom vystriedala prácu pre viacerých ministrov pri viacerých vládach.
Foto: MV

Svoj odchod pre Omediach.com hovorkyňa potvrdila. "Práca na ministerstve vnútra ma bavila a napĺňala, pretože je prácou pre ľudí - pre občanov tejto krajiny. Odchádzam s čistým svedomím a kolegom želám len to najlepšie. Som zároveň rada, ako sa podarilo vybudovať tím na tlačovom odbore a odchádzam od svojho tímu s odkazom, nech pokračujú v dobre nastavenej práci a rozvíjajú ju ďalej. Prácu som robila nezištne nielen hlavou, ale aj srdcom. Najbližšie obdobie si oddýchnem a potom uvidím, čo život prinesie. Celému rezortu vnútra prajem len to najlepšie," napísala v reakcii pre Omediach.com Eliášová.

Z ministerstva sa hovorkyňa preč zjavne nechystala. Len nedávno vyšiel v Plus Jeden deň článok s názvom "Príbeh hovorkyne ministerstva vnútra Eliášovej pripomína známu rozprávku", kde denník cituje Eliášovú, že v pozícii riaditeľky tlačového odboru rezortu vnútra plánuje zotrvať aj po tom, ako sa ministerstva po odvolanom Ivanovi Šimkovi ujal Ľudovít Ódor.

Zuzana Eliášová pôsobila pred rezortom vnútra na ministerstve zdravotníctva od roku 2017. Najprv ako hovorkyňa, neskôr bola poverená riadením Komunikačného odboru MZ. Eliášová sa zdravotníctvu venovala roky ako redaktorka spravodajstva televízie Markíza, niekoľko rokov bola hovorkyňou ČSOB a pôsobila aj ako hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave.