Milan Dubec získal minoritný podiel v Petit Presse

Milan Dubec získal minoritný podiel v Petit Presse Foto: Markíza

Spolumajiteľ Aktuality.sk Milan Dubec získal drobný podiel v spoločnosti Petit Press, ktorá okrem iného prevádzkuje sme.sk a vydáva denníky SME a Korzár a regionálne týždenníky MY.

Dubec kúpil 1,5-percentný podiel v Petit Presse od svojho obchodného partnera Mareka Václavíka, ktorý sa nedávno stal riaditeľom spoločnosti Ringier Slovakia prevádzkujúcej Aktuality či web Pokec. Václavík sa k podielu dostal ešte v roku 2021, keď skupina investorov vrátane manažérov Petit Pressu kúpila od Penty 34-percentný podiel vo vydavateľstve, píše Trend. Kúpa menšinového podielu v Petit Presse M. Dubecom sa podľa Trendu zrealizovala pravdepodobne ešte vlani alebo najneskôr začiatkom tohto roka.

„Vstup do Petit Pressu som považoval za zaujímavú investíciu, keďže dlhodobo podnikám v oblasti médií a onlineu,“ povedal Dubec pre Trend a nevylúčil, že by svoj podiel vo vydavateľstve denníka SME chcel v budúcnosti zvýšiť. Menšie podiely, ale v trochu vyššej hodnote, vlastnia ešte manažéri vydavateľstva Alexej Fulmek (päť percent) a Peter Mačinga (dve percentá). Zvyšné akcie sú koncentrované v rukách dvoch veľkých akcionárov - Prvá slovenská investičná skupina (PSIS) a Media Development Investment Fund (MDIF) New York.

Milan Dubec je zakladateľ Pokecu a Azetu. V roku 2020 celú skupinu aj s partnermi predali švajčiarsko-nemeckému vydavateľstvu Ringier Axel Springer, pričom Dubec si ponechal vo vydavateľstve menšinový podiel. Dodnes mu preto patrí 13 percent v spoločnostiach, ktoré prevádzkujú Aktuality.sk a Pokec.sk. K jeho mediálnym investíciám patrí aj regionálny web Zilinak.sk.

Riaditeľ Petit Pressu Alexej Fulmek podľa Trendu potvrdil, že rokoval o kúpe Aktualít: „Rokovania s Ringierom sme ukončili neúspešne začiatkom tohto roka.“

Aktuality momentálne nie sú na predaj, povedal Dubec.