Pellegrini: Ospravedlňujem sa za nevhodnú reakciu mojej hovorkyne (FOTO)

Pellegrini: Ospravedlňujem sa za nevhodnú reakciu mojej hovorkyne (FOTO) Ilustr. foto: NR SR

Peter Pellegrini dnes večer zverejnil na sociálnej sieti ospravedlnenie za slová svojej dlhoročnej hovorkyne Patrície Medveď Macíkovej.

 „Patrícia Medveď Macíková je temperamentná žena a občas jej v súkromí "uletí" jazyk. Presne tak sa stalo aj v neformálnom rozhovore s novinárkou denníka Sme, ktorá tento rozhovor následne zverejnila. Nebudem teraz komentovať etiku tohto zverejnenia, pretože hovorca sa na ňu spoliehať nemôže a vždy musí reagovať tak, aby akékoľvek jeho vyjadrenie znieslo prísne kritériá profesionality,“ napísal Pellegrini.

Redaktorka denníka SME sa hovorkyne pýtala, načo je predsedovi parlamentu byt v poslaneckej ubytovni, keď má vlastný len pár minút odtiaľ. „Čo vás do toho, na aký účel mu to je? Keby tam aj teraz mal štyri šteniatka zavreté, tak všetkých je nás do toho prd,“ reagovala pre SME do telefónu Medveď Macíková, ktorá je hovorkyňou NR SR aj Hlasu.

Odporúčame aj: Do parlamentu prešla s Pellegrinim aj Patrícia Medveď Macíková

Archív: P. M. M.

„Chápem Patríciinu frustráciu, ktorá musí riešiť v tomto prípade naozaj od podlahy vymyslenú kauzu s prideľovaním ubytovania poslancom Národnej rady. Ale faktom je, že takto sa jednoducho nekomunikuje a ak ja osobne volám po väčšej politickej kultúre, môjho tímu sa to týka ako prvého,“ napísal predseda parlamentu. „Preto sa ospravedlňujem za nevhodnú reakciu mojej hovorkyne a určite v takomto duchu s médiami pokračovať nebudeme. Slušnosť je jednou zo základných prvkov mojej politiky a budem robiť všetko pre to, aby to tak ostalo aj u mojich kolegov,“ dodal Pellegrini.

Nie je to až tak dávno, čo Pellegrini, ako predseda strany Hlasu, na tlačovke strany v roku 2022 v priamom prenose ukázal vulgárne gesto:

Patrícia Medveď Macíková začínala ako novinárka, v minulosti bola redaktorkou Slovenskej televízie. Bola aj hovorkyňou Finančnej správy SR, v minulosti za premiéra Roberta Fica pracovala na tlačovom oddelení Úradu vlády SR, potom bola hovorkyňou premiéra Pellegriniho, posledné roky je hovorkyňou Hlasu.