Pápež priniesol .týždňu ocenenie

Pápež priniesol .týždňu ocenenie .týždeň

Časopis .týždeň získal tri ocenenia v najväčšej európskej súťaži dizajnu a konceptu tlačených médií European Newspaper Award.

 

 

Týždenník vyhral v kategórii Fotoreportáže s obrazovým materiálom o pomeroch v latinskoamerických väzniciach. V tejto kategórii bolo ocenených ďalších jedenásť európskych médií, medzi nimi týždenník Die Zeit, z denníkov nemecký Die Welt či dánsky Politiken.

V špeciálnej kategórii Vatikán získal .týždeň dve ceny. Jednu za titulnú stranu s odchádzajúcim pápežom, ďalšiu za fototému s rovnakou tematikou.
.týždeň bol ocenený aj v rámci celej súťaže.

Alessandra Benedetti

Autorom obrazového konceptu časopisu .týždeň je kreatívny riaditeľ Róbert Csere, ktorý spolu s grafickou dizajnérkou Vladimírou Pčolovou časopis tento rok redizajnoval.

Zároveň sú autorskou dvojicou víťaznej titulnej strany. Latinskoamerické väznice fotil taliansky fotoreportér Valerio Bispuri, bývalého pápeža zas rímska fotožurnalistka Alessandra Benedetti. Do realizačného tímu ocenených prác patria grafici Bruno Glasa, Martin Hodál a Peter Homola.

Valerio Bispuri

Z ostatných postkomunistických krajín ceny European Newspaper Award putujú do českého denníka DNES a týždenníka The Prague Post, poľských novín Dziennik Polski a Nasze Miasto, chorvátskych denníkov 24sata a Večernji list a do ruského denníka Moskovskije novosti.