Fico: Denník SME sa nezastavil ani pred smrťou človeka

Fico: Denník SME sa nezastavil ani pred smrťou človeka Foto: ÚV SR

V deň oficiálneho vyhlásenia kandidatúry na prezidenta premiér Robert Fico zaútočil na denník SME. Denník v dnešnom vydaní pripomína, že Fico je podľa Gorily jediný aktívny politik, ktorý byt navštívil.

 

 

Ficovi sa nepáči článok denníka SME Po chorobe zomrel Ficov bývalý asistent Határ, známy z Gorily. Határ bol blízky spolupracovník Fica, riaditeľ sekretariátu Smeru i šéf kancelárie predsedu vlády. Denník SME píše nielen o jeho funkciách, ale cituje aj spis Gorila a blog Tom Nicholsona, ktorý o ňom písal.

Otvorený boj denníka SME voči strane SMER – SD podľa premiéra týmto článkom dosiahol svoje doposiaľ najhlbšie dno. „Dnes však prekročil všetky hranice etiky, keď sa nezastavil ani pred mŕtvymi. Napriek bolestivej situácii rodiny zosnulého človeka a jeho blízkych tento denník nemá problém šíriť o tejto osobe lži, postavené výlučne na nepodložených klebetách a tvrdeniach novinára, usvedčeného z blízkych kontaktov s mafiou. Z tohto postupu je zrejmé, že jediným cieľom denníka bolo aj týmto hlboko neetickým článkom za každú cenu poškodiť obraz predsedu vlády, jeho blízkych spolupracovníkov a strany SMER – sociálna demokracia. Tento postup je prejavom hlbokej neúcty denníka voči ľudskému utrpeniu," napísal v svojom vyhlásení Fico.

Denník SME píše, ako Határ po zverejnení spisu Gorila sa nestal šéf jeho kancelárie, hoci ním mal byť. „Podľa spisu sa Határ ako Ficova predĺžená ruka pravidelne stretával so šéfom Penty Jaroslavom Haščákom v byte na Vazovovej ulici. Határ podľa spisu žiadal od Haščáka peniaze na vyplácanie zamestnancov strany v hotovosti. Peniaze nikdy neboli v oficiálnom účtovníctve. „Fico hovoril, že ako kompenzáciu za to, že Határ nedostane lukratívnu funkciu v exekutíve, sa Fico o Határa ekonomicky postará," píše sa v Gorile," píše denník SME.

Premiér to označil v minulosti za nezmysel. „Novinár Tom Nicholson na blogu upozornil, že Határovi za nevyjasnených okolností pribudli nehnuteľnosti. Kúpil ich od Ficovho suseda, vraj išlo o náhodu Határ, ktorý sa kedysi za Fica vyjadroval v médiách, s nimi od Gorily nekomunikoval," napísal denník SME, ktorý v deň vyhlásenia kandidatúry pripomenul aj to, že „Fico je podľa Gorily jediný aktívny politik, ktorý byt navštívil. Jedným slovom by tak mohol potvrdiť alebo vyvrátiť dôležitú časť tohto spisu."

Pokúšame sa získať stanovisko SME.