Bývalý zástupca šéfredaktora Sme získal od magistrátu byt za 1694 eur

Bývalý zástupca šéfredaktora Sme získal od magistrátu byt za 1694 eur PrtSc Markíza

Bratislavský magistrát pod vedením primátora Andreja Ďurkovského pred siedmymi rokmi pridelil mestský byt Romanovi Krpelanovi, ktorý je aktuálne šéfom odboru komunikácie s verejnosťou, na prípad upozornil Nový Čas.

 

 

Pred desiatimi rokmi, keď bol Roman Krpelan redaktorom denníka Sme, bratislavský magistrát mu schválil žiadosť o trojizbový obecný byt v bratislavskom Ružinove. „Za bývalého vedenia mesta primátorom Andrejom Ďurkovským sa byty prideľovali zvláštnym netransparentným spôsobom. V tom čase bol bytovou komisiou konanou dňa 22. decembra 2004 pridelený byt aj pánovi Krpelanovi," potvrdila Novému Času Daniela Rodinová z tlačového oddelenia bratislavskej radnice.

Po troch rokoch, keď bol zástupcom šéfredaktora denníka Sme, ho odkúpil podľa Nového Času odkúpil za 51 040 slovenských korún, čo vychádza na 1 694 eur. V roku 2010 zo Sme odišiel. Byt pri rozvode previedol na bývalú manželku.

Podľa televízie Markíza, keď byt kupoval, jeho budúca svokra Tatiana Mikušová bola viceprimátorka u Andreja Ďurkovského.

„Pred 12 rokmi som Magistrát požiadal o byt. Asi po dvoch alebo troch rokoch ma oslovil magistrát, či mám záujem si ten byt odkúpiť. Poslanci mestského zastupiteľstva to odhlasovali," povedal Krpelan v reakcii pre Markízu. Kúpu bytu pod cenu považuje dnes za chybu a vraj pri nástupe do funkcie to oznámil prezidentovi Andrejovi Kiskovi.