Hovorcom nového prezidenta bude redaktor JOJ

Hovorcom nového prezidenta bude redaktor JOJ Reprofoto JOJ

Andrej Kiska dnes predstavil svoj najužší tím, s ktorým príde do prezidentského paláca.  Šéfom odboru komunikácie bude bývalý zástupca šéfredaktora SME.

 

 

Dni Mareka Trubača na pozícii dlhoročného hovorcu prezidenta sú spočítané. Novozvolený prezident Andrej Kiska bol dnes hosťom rádia Expres v relácii Braňo Závodský Naživo. Na otázku moderátora, či si ponechá doterajšieho hovorcu, Kiska povedal, že je bežné, že nový prezident si na úrad privedie vlastného človeka. Ten je tiež novinárom, je to dlhoročný redaktor spravodajstva JOJ Peter Petrus, ktorý v minulosti pracoval pre rádio Twist.

Ponuku dostal Petrus od tímu zvoleného prezidenta. "Chceme byť so všetkou dôstojnosťou otvorení k médiám a verejnosti v maximálne možnej miere. Budeme sa snažiť o normálnu, štandardnú komunikáciu," povedal vo vysielaní JOJ Petrus.

V rádiu Kiska predstavil najbližších spolupracovníkov. K už známym menám pribudol Roman Krpelan, bývalý zástupca šéfredaktora SME, ktorý je šéfom PR agentúry AMI Communications na pozícii Managing Director. Podľa informácií Omédiách.com bude šéfom odboru komunikácie.

 

Odporúčame aj: Čo hovoril budúci hovorca Petrus o Kiskovi ešte ako redaktor?

V tíme Kisku bude aj bývalý novinár a poradca Ivety Radičovej Rado Baťo, Sergej Michalič, ktorý pomáhal Kiskovi v kampani a radil v minulosti Mikulášovi Dzurindovi, sociológ a niekdajší neúspešný kandidát na prezidenta Martin Bútora, bývalý sudca a predseda Ústavného súdu SR Ján Mazák a Tomáš Lehotský, ktorý Kiskovi pomáhal pri kampani.

Andrej Kiska bude inaugurovaný za prezidenta 15. júna.