Slovenská spoločnosť bude vydávať Newsweek v češtine

Slovenská spoločnosť bude vydávať Newsweek v češtine Newsweek 1965

Spoločnosť Business Consulting & Media začne v novembri vydávať českú jazykovú verziu Newsweeku prostredníctvom svojej českej dcérskej spoločnosti MediaRey SE.

 

 

Slovenská spoločnosť Business Consulting & Media získala licenciu na vydávanie Newsweeku. Uzavrela exkluzívnu spoluprácu s vydavateľom amerického spravodajského časopisu Newsweek spoločnosťou IBT Media.

"Newsweek pokračuje vo svojej expanzii na celom svete a my sme radi, že v spolupráci s Business Consulting & Media privedieme túto značku na jeseň aj českým čitateľom," povedal Etienne Uzac, CEO a spoluzakladateľ IBT Media.

Nové vydanie bude preberať pôvodný obsah Newsweeku a zároveň bude tam aj časť článkov, ktoré bude pripravovať český redakčný tím, ktorý sa už pripravuje, oznámila spoločnosť v tlačovej správe.

Business Consulting & Media vydáva jazykové mutácie časopisu Forbes na Slovensku, V Českej republike aj v Rakúsku, okrem toho vydáva niekoľko regionálnych firemných a lifestylových magazínov v celej strednej Európe.

"Venovali sme dosť dlhý čas hľadaniu kvalitného partnera a sme radi, že sme si vybrali Newsweek - časopis s globálnym tradíciou, vnímavým prístupom a moderným prevedením," povedal Erik Conrad, spoluzakladateľ Business Consulting & Media
Šéfredaktorom bude Jiří Nádoba, novinár, ktorý predtým pracoval ako vedúci redaktor Forbes ČR v Hospodárskych novinách aj v MF Dnes.

České vydanie časopisu Newsweek bude deviatou medzinárodnou verziou časopisu. Ostatné edície sú distribuované v Japonsku, Južnej Kórei, v Latinskej Amerike, Čiernej Hore, Poľsku, Srbsku, Veľkej Británii a na Strednom východe.