Vychádza prvé číslo časopisu Olympia

Vychádza prvé číslo časopisu Olympia

V týchto dňoch vychádza prvé číslo nového časopisu Slovenského olympijského výboru s názvom Olympia. Časopis vydáva SOV v spolupráci s vydavateľstvom MEDIAGE, ktoré v minulosti vydávalo športový časopis Victoria.

Časopis Olympia s podtitulom Slovenská olympijská revue nadväzuje na vydávanie magazínu SOV s názvom Olympijská revue, ktorý v rokoch 2006 - 2012 vychádzal ako príloha denníka Šport a v rokoch 2013 a 2014 ako príloha denníka Pravda. Na rozdiel od predošlého magazínu, ktorý bol samostatne nepredajnou súčasťou denníkov, je teraz Olympia dostupná samostatne v novinových stánkoch i v kníhkupectvách.

Olympia má 100 strán. Autormi veľkej väčšiny textov sú športoví publicisti z iných médií. vychádza v náklade 10 000 výtlačkov, jeho cena je 2,70 eur.

Obsah časopisu je rozdelený do troch blokov. Prvý je venovaný júnovým I. európskym hrám v Baku, druhý budúcoročným olympijským hrám v Riu de Janeiro a tretí je o rôznych témach – kde je napríklad rozhovor s Miroslavom Rosinom, viceprezidentom spoločnosti MATADOR Group, za to, že podporuje šport.

Blok venovaný OH 2016 v Riu de Janeiro obsahuje celkové predstavenie dejiska budúcoročných olympijských hier a príprav na ne, reportáž o plážach Ria, spovedanie volejbalistiek Natálie Dubovcovej a Dominiky Nestarcovej, analýzu fenoménu plážových športov, príbeh rugby, ktoré sa po 92 rokoch vrátilo do olympijského programu.