Do aukcie idú zákulisné fotografie zo svadby Diany a Charlesa

Do aukcie idú zákulisné fotografie zo svadby Diany a Charlesa Foto: rrauction.com

Súkromná kolekcia fotografií zo zákulisia kráľovskej svadby britského princa Charlesa s princeznou Dianou sa 34 rokov po jej vytvorení objaví na septembrové aukcii v Spojených štátoch.

 

 

 

Ide o 12 snímok zo slávnostnej recepcie usporiadanej 29. júla 1981 v Buckinghamskom paláci po svadobnom obrade, ktorý sa konal v Katedrále svätého Pavla. Sedem čiernobielych a päť farebných fotografií pochádza z kolekcie asistenta anglického fotografa Patricka Lichfield, ktorý ako jediný vtedy smel urobiť neformálne zábery kráľovskej rodiny a hostí po návrate do Buckinghamského paláca. Informoval o tom denník The Guardian.

 Lord Patrick Lichfield/RR Auctions

 

 Lord Patrick Lichfield/RR Auctions

 

Šesť väčších snímok zachytáva princeznú Dianu v svadobných šatách s členmi rodiny a svadobnými hosťami, vrátane kráľovnej, princa Charlesa, princezien Anne a Margaret a princa Adrewa. Jedna z fotografií zaberá zo zadu novomanželov pozerajúc z balkóna Buckinghamského paláca na zhromaždený dav ľudí.

 

Dražbu pozoruhodných rarít, na ktorej bude kolekcia týchto fotografií ponúkaná, plánuje aukčný dom RR Auction usporiadať 24. septembra v Bostone.

Viac fotografií z aukcie: http://www.rrauction.com/preview_itemdetail.cfm?IN=8001