Fico: Denník SME by sa na Gorilu mal pýtať svojho vlastníka Haščáka

Fico: Denník SME by sa na Gorilu mal pýtať svojho vlastníka Haščáka Reprofoto

V dnešnom článku "Fico opäť kľučkuje okolo Gorily. Nepovedal, či bol v byte" denník SME píše, že premiér odmieta odpovedať, či sa stretol v konšpiračnom byte so šéfom finančnej skupiny Penta Jaroslavom Haščákom.

"Na rozdiel od doterajšej praxe však Fico na otázky SME ku Gorile aspoň reagoval. „Predseda vlády si želá čo najrýchlejšie vyšetrenie kauzy druhej Dzurindovej vlády a vášho zamestnávateľa - skupiny Penta. Je pripravený poskytnúť súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní," cituje v článku redakcia odpovede z Úradu vlády.

Úrad vlády vydal k článku vyhlásenie, v ktorom píše, že „SME sa pýta na dané udalosti práve predsedu vlády, keď tým najjednoduchším spôsobom by bolo, spýtať sa svojho vlastníka a zamestnávateľa, Jaroslava Haščáka (spolumajiteľ Penty - pozn.red.), ktorý hral v spise Gorila hlavnú úlohu." Článok považuje za snahu denníka za každú cenu škandalizovať premiéra ničím nepodloženou konštrukciou. Celé vyhlásenie ÚV SR

Premiér zároveň v piatok premenoval denník SME na SME-Penta. "Z úcty k téme, ale nie z úcty k denníku SME-Penta odpoviem," reagoval na otázky redaktora SME na tlačovej besede venovanej regulácii sieťových odvetví. Denník aj následne označil ako SME-Penta.

Skupina Penta je finančným partnerom spoločnosti Namav, ktorá je 45 percentným akcionárom spoločnosti Petit Press, vydavateľa denníka SME.

Pokúšame sa získať stanovisko redakcie denníka SME.