Na budovu časopisu Rock & All niekto nastriekal hákové kríže

Na budovu časopisu Rock & All niekto nastriekal hákové kríže Foto: Rockandall

Na fasádu budovy v Prahe, kde sídli redakcia hudobného mesačníku Rock & All, dnes ktosi nastriekal symboly hákového kríža.

Podľa majiteľa časopisu Richarda Ašku to súvisí s protinacisticky ladenými článkami v posledných dvoch číslach.

Vo štvrtom a piatom čísle časopisu Rock & All sa objavila téma s názvom Rock na pravom krídle, v ktorom sa autori venujú histórii a súčasnosti skinheadských a ultrapravicových kapiel vo svete aj v Českej republike.

"Zverejnené piesne pôsobia z našej strany ako varovanie, nie podpora a propagácia hnutia smerujúceho k potlačeniu práv a slobôd človeka," povedal jeden z autorov Milan Říský.

Prípadom sa zaoberá polícia.

"Dostali sme oznámenie o poškodení fasády. Polícia na mieste vyšetruje okrem iného rozsah škody, aby sme mohli určiť, či sa jedná o trestný čin," uviedol policajný hovorca Tomáš Hulan.

Časopis Rock & All založila tento rok v júli redakcia hudobných publicistov, ktorí odišli z mesačníka Rock & Pop. Cieľom nového mesačníka je podľa zástupcu šéfredaktora Ivana Ivanova 'ponúkať čitateľom bez rozdielu veku to najkvalitnejšie, fundované a zároveň v rámci možností aj vtipné čítanie o zahraničnej aj domácej rockovej hudbe v tom najširšom slova zmysle, s presahmi do ďalších žánrov'.