Ruské médiá dnes ovládne totálna mobilizácia

Ruské médiá dnes ovládne totálna mobilizácia Foto: governament.ru

Na dnes je na naplánovaná veľká tlačová konferencia Vladimira Putina.

 

 

Už jedenásty krát Vladimir Putin predstúpi pred novinárov, aby ich oboznámil so svojím hodnotením svetovej politiky a vnútropolitickej situácie štátu v odchádzajúcim roku. Prítomných bude 1400 novinárov, niekoľkými avšak Kremeľ akreditáciu bez odôvodnenia nedal.

Putina bude v Rusku niekoľko hodín plný éteru, tlačovku priamo prenášajú všetky celoplošné televízie a mnoho rozhlasových staníc. Na tlačovej konferencii, ktorá už tradične nesie v Rusku označenie "veľká", má ruský vodca odpovedať na všetky zadané otázky. Prednosť pri dávaní otázok budú mať ruskí novinári, najmä tí regionálni, upozornil v predvečer podujatia kremeľský hovorca Dmitrij Peskov.

Konferencia začne o 10:00 SEČ, ako dlho ale bude prezident s novinármi hovoriť, nie je jasné. Rekordný bol zatiaľ rok 2008, kedy Putin odpovedal na otázky takmer päť hodín. Odpovede ruského prezidenta budú nepochybne zaujímať aj cudzinu, Putin podľa očakávania zhodnotí ruskú vojenskú kampaň v Sýrii, nevynechá ukrajinskú krízu a okomentuje vzťahy so Západom.

Na otázku novinárov, či formát prezidentovho vystúpenia nie je na čase po rokoch modernizovať, reagoval hovorca Kremľa prekvapene. Nič také podľa Peškova nie je potrebné, pretože spôsob, akým Putin komunikuje s médiami, je "večný".