Bratislavský Večerník náhle končí

Bratislavský Večerník náhle končí Foto: Večerník

Na titulnej strane Bratislavského Večerníka redakcia želá veľa "radostných okamžikov" v roku 2016. Samotná redakcia ich v rámci Večerníka už nezažije.

 

 

Večerník prestal vychádzať, len po necelých 5 mesiacoch. Mal byť znovuzrodením niekdajšieho bratislavského Večerníka.

Večerník blahoželá s chybou: "radostých"

V týchto dňoch sa redakcia dozvedela, že náhle končí. Informáciu redakcii oznámil Ladislav Rehák, v piatok už noviny nevyšli. Posledný článok na webe pribudol vo štvrtok.
Požiadali sme o stanovisko šéfredaktorku Martinu Krajčírovú, tá sa zatiaľ odmietla vyjadriť.

Noviny odštartovali začiatkom septembra. Štart sprevádzala rozsiahla bilbordová kampaň, aj promoakcia na Hlavnom námestí v Bratislave.

Za novými novinami, určenými pre hlavné mesto, bola spoločnosť Promotion, so sídlom na Clementisovej 10 v Bratislave.

Odporúčame aj: Aký je nový Večerník? Píše najradšej sám o sebe

Konateľom spoločnosti je podnikateľ Bohuslav Vajcík, ktorý má blízko k podnikateľovi Ladislavovi Rehákovi. V minulosti vystupoval aj ako ekonóm podnikateľa Ladislava Reháka, pôsobil v orgánoch spoločnosti Harad a jej dcérskej spoločnosti Tam Art Production, ktorá vlastnila licenciu na Jemné melódie.

Logo nového denníka nadväzovalo na niekdajší bratislavský Večerník, ktorý vychádzal už v ére socializmu. Jeho vydavateľom bol mestský výbor KSS - no mal voľnejší štýl, ako vtedajšia tlač. Podľa Mediálnej ročenky v časoch najväčšej slávy dosahoval náklad 60 tisíc výtlačkov. Po roku 1989 už klesal. V roku 1999 deklarovali náklad asi 5000 výtlačkov. Denník menil majiteľov, aj šéfov.