Noviny ukázali fiktívnu titulku z 9. apríla 2017

Noviny ukázali fiktívnu titulku z 9. apríla 2017 Ilustr. foto: Spotlight

Denník The Boston Globe vo svojom dnešnom vydaní zverejnil svoju fiktívnu titulnú stránku s dátumom 9. apríla 2017.

 

 

Donald Trump na nej ako prezident USA ohlasuje začiatok deportácii imigrantov, ktorí sa v krajine zdržiavajú bez povolenia a vyzýva Kongres na schválenie financovania deportačného programu, zatiaľ čo v mnohých amerických mestách sa konajú protesty a je vyhlásený zákaz vychádzania. Z textu tiež vyplýva, že ministrom spravodlivosti je terajší guvernér New Jersey Chris Christie, ktorý z tohtoročnej kampane odstúpil a podporil Trumpa.

Ďalšie články fiktívneho vydania dokresľujú neradostnú realitu za Trumpovej vlády. Jeden píše o prepade na trhoch, ďalšie informujú o novom zákone zameranom na "absolútnu spodinu" medzi novinármi a iný o tom, že americkí vojaci odmietli splniť rozkaz, aby povraždili rodiny príslušníkov radikálnej organizácie Islamský štát.

Odporúčame aj: Prezidentská kampaň v USA sa zvrhla, Obama je zdesený

Atmosféru má odľahčiť niekoľko správ na pobavenie - premenovanie Yellowstoneského národného parku po prezidentovi Trumpovi a informácie, že sa Trump dostal na užší zoznam kandidátov na Nobelovu cenu. "Jeho počin? Vyriešenie schizmy medzi sunnitskými a šiitskými moslimami, ktorá trvá 1385 rokov a po stáročia vyvoláva krviprelievania na celej planéte."

The Boston Globe vo svojom reálnom a veľmi ostrom komentármi píše: "Vízia budúcnosti nášho národa v podaní Donalda J. Trumpa je hlboko znepokojujúca, rovnako ako hlboko neamerická. Jeho vízia bude v skutočnom živote rovnako hrozná, ako je na tejto stránke."