Trump sa vraj vydával za svojho hovorcu a sám seba chválil

Republikánsky uchádzač o prezidentský úrad Donald Trump sa údajne v 90. rokoch vydával za svojho vlastného hovorcu a chválil so svojimi úspechmi.

Napísal to denník The Washington Post. Denník má k dispozícii nahrávku, na ktorej znie hlas podobný hlasu Donalda Trumpa. Dotyčný hovorí, že je mediálny zástupca miliardárskeho podnikateľa.

Aj ďalší novinári, ktorí s Trumpom hovorili na začiatku jeho kariéry, uviedli, že pravidelne hovorili s Trumpovým hovorcom, ktorý mal s podnikateľom identický hlas. Hovorca sa predstavoval ako John Miller či John Baron.

Trump toto tvrdenie v relácii Today Show poprel: "O tom nič neviem. Počujem o tom prvýkrát a ten hlas sa ani vzdialene nepodobá môjmu."

"Existuje množstvo ľudí, ktorí sa snažia môj hlas imitovať. Toto vyzerá ako jeden z tých podvodov. Vôbec to neznie ako môj hlas," dodal.

Reportérka časopisu People povedala, že v roku 1991 kontaktovala kanceláriu Donalda Trumpa, aby s ním urobila rozhovor o konci jeho manželstva s Ivanou Trumpovou a o konci jeho vzťahu s modelkou Marl Maplesovou. Reportérke Sue Carswellovej zavolal späť údajný Trumpov hovorca a začal jej vysvetľovať, prečo Trump vymenil Maplesovú za taliansku modelku Carlu Bruni.

"Nechcel sa viazať," vyhlasoval údajný hovorca John Miller. "Rozvádza sa a po finančnej stránke sa mu začína nesmierne dariť," povedal. V priebehu rozhovoru pritom vraj hovorca Miller v jednom okamihu prestal hovoriť o Trumpovi v tretej osobe, ale rýchlo sa opravil.