Denník N zverejnil počet predplatiteľov a vyhliadky do budúcnosti

Denník N zverejnil počet predplatiteľov a vyhliadky do budúcnosti Foto: Denník N

Denník N dnes zverejnil list čitateľom o výsledkoch vydavateľstva.

 


V druhom štvrťroku sme dosiahli historicky najvyššie výnosy pri najnižších nákladoch, píše Lukáš Fila z vedenia vydavateľstva N Press.

 

Aktuálne má Denník N 19 400 aktívnych platiacich predplatiteľov, čo je viac ako mal web Sme.sk na konci roka. Pre porovnanie, web Sme.sk mal podľa tlačovej správy vydavateľstva denníka SME na konci roka 17 078 platiacich užívateľov.

V prípade printu Denník N za denníkom SME výrazne zaostáva. Predaj tlačených novín sa stabilne pohybuje medzi 3- a 4-tisíc kusmi, píše Fila. Predaj denníka SME bol v máji podľa auditu ABC SR v priemere 27 111 predaných výtlačkov za deň. Pred rokom malo SME v máji takmer 33 tisíc. Denník N nie je v audite tlače ABC SR.

Čo sa týka čítanosti v júni mal web dennikn.sk 686-tisíc reálnych užívateľov. Počet zobrazených stránok bol niečo cez 14 miliónov. Web sme.sk mal 2,3 milióna reálnych užívateľov a takmer 90 miliónov zobrazení.

Denník N založili bývalí redaktori SME, ktorí z denníka odišli na konci roka 2014 potom, ako do Petit Pressu vstúpila Penta cez spoločnosť Namav.

Fila sa v hodnotení pochválil aj úspechom v súdnych sporoch práve s Pentou. „Na Okresnom súde Bratislava III sme uspeli v dvoch sporoch so spoločnosťou Penta, v ktorých súd rozhodol, že nemusíme opravovať ani sa ospravedlňovať za svoje články. S Pentou máme ďalšie štyri spory."

Denník N začal vychádzať vďaka investícii 1,2 milióna od spoločnosti Eset. „Dobrý vývoj nášho hospodárenia spolu s faktom, že z pôvodnej investície 1,2 milióna eur máme stále k dispozícii viac ako polovicu, nás napĺňa optimizmom ohľadom našej budúcnosti," píše Fila.

*Autorka článku v minulosti pracovala v denníku SME, jej manžel pracuje v Denníku N.