Vieme prví: Z vedenia vydavateľstva Penty odchádzajú ďalší ľudia

Vieme prví: Z vedenia vydavateľstva Penty odchádzajú ďalší ľudia Foto: Omédiách.com

Vo vedení vydavateľstve News and Media Holding (NMH) sú ďalšie personálne zmeny. 


 Podľa informácií Omédiách.com z NMH sa rozhodol odísť marketingový riaditeľ Jindřich Staněk. Na odchode sa podľa informácií Omédiách.com s vedením vydavateľstva dohodol šéf videoobsahu Michal Burza.

 

Jindřich Staněk sa stal šéfom marketingu NMH v roku 2015, predtým dlhé roky pracoval vo vydavateľstve Ringier Axel Springer Slovakia, kde bol od roku 2009 šéfom marketingu Azet.sk. Predtým bol marketingovým riaditeľom spoločnosti Forza, a riadil marketing Rádia Okey.

Fotograf Michal Burza vedie videoportál vju.sk, celú videotvorbu vydavateľstva NMH a oddelenia fotografov vydavateľstva. Začínal ako fotograf Ministerstva obrany, kde dokumentoval prácu vojakov v misiách v Afganistane, v Iraku, v Sýrii či v Kosove. Neskôr pracoval pre tlačovú agentúru SITA a Ringier Axel Springer, kde bol vedúcim obrazového oddelenia a fotografov pre denník Nový Čas. Za svoju kariéru bol niekoľkokrát ocenený cenami Czech Press Photo, Novinárska cena OSF či SLOVAK PRESS PHOTO.

Oboch sme požiadali o reakciu. Staněk informáciu nekomentoval, Burza to odmietol komentovať.

V vedení vydavateľstva Penty došlo posledné obdobie k viacerým zásadným personálnym zmenám.

Odporúčame aj: Fico je s rozhovorom s novým šéfom Plus 7 dní mimoriadne spokojný, má byť prečo

Penta vymenila riaditeľa vydavateľstva Petra Mertusa, novým riaditeľom je Michal Teplica. Šéfredaktorku Plus 7 dní Nancy Závodskú nahradil Ivan Čeredejev a z vydavateľstva sa rozhodol odísť riaditeľ ľudských zdrojov Peter Rolný.

Poskytli sme priestor na vyjadrenie aj vedeniu vydavateľstva.