Ficovi sa nepáči článok o jeho synovi. Šéfredaktorovi posiela otvorený list

Ficovi sa nepáči článok o jeho synovi. Šéfredaktorovi posiela otvorený list oto: ÚV SR

"Nevyberanými a vymyslenými útokmi na členov mojej rodiny ste v plnej miere potvrdili, že patríte medzi najvulgárnejší bulvár neštítiaci sa žiadnych praktík" píše premiér.

 


Predsedovi vlády sa opäť nepáči článok v týždenníku Plus 7 dní. V najnovšom čísle vyšiel článok o jeho synovi s nadpisom „Mladý Fico je ambiciózny ako otec: Lukratívny flek v prestížnej firme!" Syn Roberta Fica dostal už počas štúdia prácu v špičkovej firme, ktorej sa darí aj pri štátnych zákazkách, píše týždenník.

 

„Pri overovaní faktov ste nekontaktovali ani môjho syna, ani mňa. Dozvedeli by ste sa, že syn je v renomovanej audítorskej firme na stáži (trainee programme) od februára do konca júna 2015. Nejde o žiadny stály pracovný pomer, ale snahu získať v priebehu niekoľkých mesiacov praktické skúsenosti z oblasti auditu. Musím pripomenúť, že zverejňovaním fotografií môjho syna vytvárate pre neho bezpečnostné riziká, nehovoriac o tom, že zverejnením fotografií z jeho súkromného života bez jeho súhlasu hrubo porušujete zákon," píše Fico.

 

"Váš bulvárny týždenník pravidelne poučuje o dodržiavaní zákonov, pričom sám nerešpektuje najelementárnejšie právne predpisy," píše Fico a vytýka šéfredaktorovi aj článok spred dvoch týždňov o jeho manželke. „Len pred dvoma týždňami ste na titulnej strane obvinili moju manželku, že sa nechala niekoľko metrov odviezť vládnou limuzínou. Na tomto Vašom tvrdení nie je ani jedno jediné slovo pravdivé. Napriek moje žiadosti ste neuverejnili ani opravu, ani ospravedlnenie, hoci preverenie faktov by si vyžiadalo minimálne úsilie," píše Fico v liste.

Celý list: Otvorený list premiéra R. Fica šéfredaktorovi týždenníka PLUS 7 dní

Premiér žiada vydavateľstvo, aby „okamžite ukončili publikovanie vymyslených a klamlivých príbehov týkajúcich sa členov mojej rodiny" a píše, že na podá žalobu na ochranu osobnosti, a to pri každom prípade porušenia mojich práv.

Len pred niekoľkými dňami premiér prehral spor s vydavateľstvom.

Požiadali sme o  stanovisko Spoločnosť 7 Plus.