Vznikol ďalší denník. Založil ho Posledný križiak

Vznikol ďalší denník. Založil ho Posledný križiak Reprofoto youtube Hnutie 300

Milan Krajniak stojí pri vzniku novej politickej strany, kritizuje Pentu a spúšťa denník.

 

 

Nový denník sa objavil na internete dnes a má mať konzervatívny charakter - volá sa Konzervatívny výber. Vzniká v čase, keď skupina ľudí okolo katolíckeho webu postoy.sk a bývalého redaktora Sme a hovorcu Aliancie za rodinu Petra Kremského zakladá tiež nový Konzervatívny denník.

 


Pri predstavovaní na Facebooku použil Krajniak fotografiu od budúcej konkurencie.

 

Odporúčame aj: Konzervatívny denník zakladá aj postoy.sk

 

konzervativnydennik.sk

 

 Odporúčame aj: Konzervatívny denník reaguje na vznik konkurencie od Posledného križiaka

Konzervatívny výber bude „náš vlastný subjektívny pohľad na to, čo je najdôležitejšie," takto avizuje denník Krajniak, ktorý na webe vystupuje aj ako Posledný križiak, a zviditeľnil sa s tzv. Penta story. 

Odporúčame aj: Posledný križiak: Pentu treba demaskovať


Krajniak bude riaditeľom vydavateľstva a Vladimír Pčolinský bude šéfredaktor.

„Internetový denník Konzervatívny výber vznikol preto, lebo nám už dlhší čas niečo chýbalo. Chýbal nám portál, na ktorý by sme mohli niekoľkokrát za deň prísť, aby sme zistili, čo najdôležitejšie sa na Slovensku a vo svete udialo. Chýbali nám tiež tipy a odporúčania na zaujímavé články, komentáre a blogy v internetovom svete, ktoré by bola škoda prehliadnuť," píše Krajniak.

Odporúčame aj: Hovorca Aliancie za rodinu odchádza zo Sme do Konzervatívneho denníka


Okrem vlastných príspevkov bude denník preberať spravodajstvo z agentúry TASR a bude odporúčať články z iných médií.

„Konzervatívny výber je po Poslednom križiakovi a stránke Gorila tretím titulom vydavateľstva Kniha do ucha. Našu ponuku budeme postupne rozširovať o ďalšie portály. Sme mediálnym startupom. Fungujeme s minimálnymi nákladmi a veríme," píše Krajniak. „Sme pripravení na diskusiu s potenciálnymi partnermi, ktorí chcú vybudovať nezávislý mediálny dom. Ale máme vytvorené predpoklady, aby sme minimálne rok fungovali bez externého financovania," píše.

Šéfredaktorom je Vladimír Pčolinský, ktorý roky pracoval na komunikačnom odbore KDH, potom na ministerstve vnútra za Vladimíra Palka aj za Daniela Lipšica. V komunálnych voľbách kandidoval za Bratislavskú občiansku koalíciu vo Vrakuni.

Krajniak bol členom Nova a poradca niekdajšieho ministra Daniela Lipšica, stojí vo vedení nového politického Hnutia 300, ktoré založil Peter Pčolinský.

Vydavateľ Krajniak vystupuje aj ako politik: