Do kín prichádza film o impresionistickom maliarovi - Renoir

Mediálna spoločnosť Film Europe Media Company prináša dnes do slovenských kín francúzsky film Renoir. Snímka o jednom z najváženejších francúzskych maliarov impresionizmu mala svetovú premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale Cannes 2012 v sekcii Un Certain Regard.

Nový film francúzskeho režiséra Gillesa Bourdosa bude premietaný od 21. do 27. marca 2013 v kine Mladosť v Bratislave, od 21. marca aj v Cinema City Aupark, ako aj v ďalších mestách na Slovensku. Diváci sa môžu tešiť na nádherné obrazy Azúrového pobrežia roku 1915, silný príbeh posledných týždňov života maliara Pierra Augusta Renoira a jeho syna Jeana, budúceho slávneho filmového režiséra a ich očarenie mladou modelkou, korá sa pre maliara stáva poslednou múzou a pre syna prvou láskou a inšpiráciou k jeho filmovej profesii...
„Film Renoir sa vyznačuje skvelou kamerou, pútavými kostýmami, jedinečnými prírodnými scenériami, impresionistickými náladami a bravúrnymi hereckými výkonmi hlavných predstaviteľov. Film mal veľký úspech na festivale v Cannes, slávnostne uzatváral sekciu Un Certain Regard," povedala o filme Silvia Hroncová, CEO Film Europe Media Company.

Film Renoire mal slávnostnú premiéru 4. marca v Cinema City Eurovea a zaznamenal úspech medzi filmármi, umelcami i osobnosťami slovenského kultúry.

Bližšie informácie o filme Renoir (synopsa, obsadenie, distribučný list):

Reportáž TA3 zo slávnostnej premiéry filmu Renoir (5:45m):

Týždeň v kultúre na TA3 (1:00m)

Predstavenia v Bratislave:

Aupark od 21.-27.3.2013 o 17,50 a 20,10 hod