Zábavná šou Milujem Slovensko pokračuje aj tento piatok na Jednotke

Prežite aj tento piatok večer plný humoru, hudby, súťaží a vynikajúcej atmosféry s moderátorom Martinom Nikodýmom a hviezdami v súťažných tímoch pod vedením kapitánov Adely Banášovej a Dana Dangla v novej zábavnej šou RTVS Milujem Slovensko.

12. apríla o 20.10 na Jednotke sa v programe objaví ďalšia šestica známych osobností. Členmi Adelinho tímu budú Matej Chren, Viktor Horján a Anna Šišková a v tíme Dana Dangla budú súťažiť Matej „Sajfa" Cifra, Elena Podzámska a Ady Hajdu.

Výrazne nad aktuálnym priemerom Jednotky skončili minulý týždeň prvé vydania zábavnej šou Milujem Slovensko – pilotná časť dosiahla v pondelok 1. apríla vo veľmi silnej konkurencii komerčných staníc vysoko nadpriemerný trhový podiel 14,2 % a sledovanosť 362 tisíc divákov a piatkové vydanie (5.4.) malo tiež výrazne nadpriemerný trhový podiel 15,6 % a sledovanosť 348 tisíc divákov. Medzi divákmi s vysokoškolským vzdelaním dosiahol trhový podiel piatkového vydania Milujem Slovensko až 20,3%.

Diváci verejnoprávnej televízie sa každý piatok večer až do 5. júla môžu tešiť na program plný zábavy a výnimočnej atmosféry, ktorý ponúkne zaujímavé, ale aj vtipné fakty o našej krajine, ukážky známych televíznych filmov a relácií i najpopulárnejšie slovenské piesne. Budeme spomínať aj na najväčšie športové momenty, preveríme si znalosti našej rodnej reči a zistíme, aký máme prehľad o našich známych rodákoch.

V novej zábavnej šou RTVS Milujem Slovensko sa prenesieme do našich najkrajších spomienok, pripomenieme si najdôležitejšie historické momenty a oprášime takmer zabudnuté fakty o našej krásnej krajine. Počas večera súťažia proti sebe dva celebritné tímy, ktoré spájajú svoje sily s publikom. Každý tím je
zostavený z troch známych osobností, vždy po jednom vo vekovej kategórii 20+, 30+ a 40+. Každé trojčlenné družstvo bude mať svojho kapitána. Jeden tím povedie obľúbená moderátorka Adela Banášová a druhý herec a moderátor Dano Dangl. Okrem členov v tíme majú obe družstvá k dispozícii aj 60 farebne odlíšených ľudí v publiku. Tímy odpovedajú na otázky o našej krajine – napríklad, aké je naše hlavné mesto alebo aký je najvyšší vrch na Slovensku? Moderátorom programu je Martin Nikodým, režisérom je Radoslav Štefanov.

Spojenie známych osobností, povzbudzujúceho publika, krásnej scény, zaujímavých otázok, ale hlavne dobrej zábavy divákovi zaručia večer strávený vo výbornej nálade. Počas 15 častí zábavnej šou Milujem Slovensko sa v súťažných tímoch vystrieda až 90 populárnych osobností.

Milujem Slovensko je licencovaný formát prevzatý z holandského originálu „Ik hou van Holland" (v angličtine „I love my country"), ktorý sa s veľkým úspechom vysiela v mnohých krajinách sveta. V Holandsku štartuje v poradí už desiata séria. Program bol vysielaný aj v Dánsku, Srbsku, Taliansku, Číne, Maďarsku, Nemecku, Slovinsku, Česku, Bulharsku, Chorvátsku, Albánsku, Francúzsku, Belgicku, Grécku a ďalších krajinách. V tomto roku ho zaradí do svojho programu aj britská televízia BBC One.