Matovič vyzýva skompromitovaného Glváča, aby odstúpil z postu podpredsedu NR SR

Predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič zverejnil 46 správ medzi podpredsedom NR SR Martinom Glváčom (SMER-SD) a Mariánom Kočnerom, obžalovaným z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka.

Ako uviedol Igor Matovič, v správach, ktoré dnes zverejnil, si Martin Glváč cez Mariána Kočnera od 19. júla do 31. júla 2016 dohováral priateľský PR rozhovor v týždenníku Plus 7 dní. Mala ho s ním urobiť redaktorka Martina Ruttkayová a rozhovor nakoniec aj vyšiel 4. augusta 2016 s názvom „Fico, jedine Fico“. Médiá už minulý piatok zverejnili informáciu, že Ruttkayová písala na objednávku Mariána Kočnera. „Podpredseda parlamentu a vysokopostavený člen Smeru Martin Glváč si vybavoval u mafiána riadený rozhovor. Je to krásny dôkaz toho, že Kočner neovládal len políciu, prokuratúru, súdy či ministerstvo spravodlivosti, ale mal aj svoju novinárku, ktorá pre neho napísala čokoľvek,“ povedal Igor Matovič.

Podľa Matoviča Glváč nehovorí pravdu, keď tvrdí, že sa s Kočnerom naposledy stretol v januári 2012. Nasvedčovať tomu majú ďalšie správy medzi Kočnerom a Glváčom, ktorými disponuje líder OĽANO „Vyzývam Martina Glváča, aby konečne prestal hrať divadlo a aby nám neklamal do očí, že sa naposledy stretol s Kočnerom v januári 2012. Glváč by mal prísť, ospravedlniť sa a odísť zo svojej funkcie. Čo si majú ľudia myslieť o spravodlivosti, keď si podpredseda parlamentu vybavuje priateľský rozhovor v médiách cez mafiána obžalovaného z objednania vraždy?,“ pýta sa Matovič, podľa ktorého by na zverejnené informácie reagovať aj premiér Peter Pellegrini. „Pán Pellegrini, nastal čas, aby ste sa prestal vyhovárať a začal konať. Pretože zatiaľ ste len figovým listom, za ktorí sa ľudia zo Smeru skrývajú,“ odkázal Pellegrinimu Matovič.

Dôvod, prečo Glváča stále držia v Smere môže podľa Matoviča byť to, že v kauze Gorila sa Glváč spomína ako jeden z akcionárov Smeru. „Možno preto nemajú v Smere odvahu dať Glváča z hrušky dole,“ dodal Matovič a vyzval Martina Glváča, aby sa do zajtrajšieho dopoludnia vzdal funkcie podpredsedu NR SR, inak zverejní všetkých 900 správ medzi Kočnerom a Glváčom, ktorými disponuje.