Aj počas víkendu sledovalo TA3 viac ako milión divákov denne

Situáciu na tokoch rozbúrených povodňami, ako i stav miest a škôd po povodniach boli aj počas víkendu ústrednou témou, ktorú televízia TA3 sledovala naživo.


V piatok, sobotu aj nedeľu sledovalo denné spravodajstvo TA3 viac ako 1 000 000 divákov. V piatok dosiahla televízia TA3 podiel na trhu 2,7 %, v sobotu 2,6 % a v nedeľu ide o hodnotu 2,3 %.
Najvyšší podiel dosiahlo spravodajstvo počas týchto dní v kategóriách – manažéri s vysokoškolským vzdelaním, Bratislava 18+ a v kategórii vysokoškolsky vzdelaných ľudí. Prvá zmienená kategória divákov viedla percentuálnym podielom na trhu po všetky dni – piatok s podielom 5,6 %, v sobotu dosiahla podiel 5 % a v nedeľu 5,1 %.
Počas celého týždňa boli vo vysielaní TA3 veľmi silné ranné, ale i večerné hodiny spravodajstva. V piatok dosiahla prvá hodina vysielania podiel na trhu 5,4 %, v sobotu podiel až 10 % a nedeľné ráno malo podiel 5,3 %.
Téme povodní bola venovaná aj politicko-diskusná relácia V politike. Dovedna si ju včera v premiére a prvej repríze pozrelo takmer 430 000 divákov. V premiére dosiahla relácia pod moderátorskou taktovkou Ľuby Oravovej podiel na trhu 5,8 %.
Minulý týždeň vysielania televízie TA3 bol z hľadiska zásahu a podielu na trhu doposiaľ najsilnejším v tomto roku – priemerne spravodajstvo TA3 denne sledovalo viac ako 1 230 000 divákov, čo predstavuje priemerný podiel na trhu 3,2 %. Všetky dôležité informácie, ktoré vysiela TA3 naživo v reálnom čase, sú umiestňované aj na web televízie, ktorého návštevnosť za ostatný týždeň taktiež významne stúpla – bola takmer dvakrát tak vyššia ako priemerná týždenná návštevnosť webu v roku 2012.
*Poznámka: Uvedené čísla pochádzajú z elektronického merania televízií formou peoplemetrov (zdroj: PMT/TNS.sk).