SaS: Ľ. Blaha musí niesť zodpovednosť za svoje výroky

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) bude aj naďalej verejne poukazovať na politické zneužívanie symbolov totalitných strán a hnutí, ktoré sú zodpovedné za desiatky miliónov obetí. V reakcii na zastavenie trestného stíhania poslanca Smeru-SD Ľuboša Blahu, ktorý sa na sociálnej sieti chválil fotografiou červenej hviezdy s kosákom a kladivom, to uviedla strana SaS.

„Je absolútne nepochopiteľné, že polícia zastavila trestné stíhanie Ľuboša Blahu, ktorý dlhodobo otvorene propaguje komunizmus a jeho zločineckú ideológiu. Podpora a propagácia smerujúca k potlačeniu základných práv a slobôd je v zmysle Trestného zákona trestným činom. Som hlboko presvedčená, že človek, ako je Ľuboš Blaha musí niesť zodpovednosť za svoje výroky,“ uviedla predsedníčka Výboru EP pre zamestnanosť a sociálne veci Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá podala na Ľuboša Blahu trestné oznámenie minulý rok v decembri.

Podľa poslanca NR SR za SaS Ondreja Dostála je povinnosťou demokratických politikov a občianskej spoločnosti poukazovať na riziká, ktoré sa spájajú s presadzovaním podobných ideológií cez demagogickú, nenávistnú a populistickú politiku.