Pán profesor pokoril hranicu pol milióna divákov

Pán profesor pokoril hranicu pol milióna divákov Foto: Omediach.com

Rodinný komediálny seriál Pán profesor si na obrazovkách televízie Markíza získava čoraz viac divákov a v pondelok, 26. októbra 2020, dosiahol absolútne rekordnú sledovanosť.

 

Deviata epizóda sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala jednoznačne najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Premiérová časť s názvom Syn v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 dorovnala doterajší ratingový rekord seriálu 11,9 % a zaznamenala tiež doposiaľ najvyšší trhový podiel 31,4 % od jeho jarného štartu. Konkurenčné Inkognito na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine výrazne zaostalo s podielom na trhu 13,8 % a film Dedkovia na krku dosiahol na Jednotke RTVS trhový podiel 10,8 %.

Pán profesor obzvlášť oslovil mladé ženy vo veku od 12 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili trhový podiel až 45,5 %. Hviezdne obsadený seriál s Tomášom Maštalírom a Gabrielou Marcinkovou v hlavných úlohách včera prilákal k obrazovkám od štartu seriálu absolútne rekordných 526-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov a vôbec prvý raz tak pokoril polmiliónovú hranicu. Medzitýždenne si Pán profesor získal na svoju stranu ďalších 66-tisíc divákov.