Kto je kto v seriáli Pán profesor (FOTO)

Kto je kto v seriáli Pán profesor (FOTO)

Pán profesor je slovenskou verziou úspešného nemeckého seriálu s pôvodným názvom Der Lehrer, ktorú priniesla na obrazovky televízia Markíza.

Samo Vozár (Tomáš Maštalír)

Nekonvenčný učiteľ chémie, fyziky a telocviku, ktorý by pre svojich študentov urobil takmer čokoľvek. Učenie je jeho život, ale osobný život má v troskách.
Samo je zarytým zástancom staromládeneckého spôsobu života. Vďaka tomu na prvý pohľad vyzerá, že životom len tak pláva, bez hlbšieho zmyslu a cieľa. Ale okrem užívania si, má Samo celoživotnú vášeň – učenie. Je to niečo, čo si nevybral on, ale čo si vybralo jeho. je prirodzený talent, ktorého to navyše ešte aj baví. Jeho cieľom nie je naplniť a dodržať osnovy, na tie Samo kašle. Jeho misiou je odovzdať vedomosti – a je jedno, akou formou sa to stane. Niet divu, že Samov osobný život je jeden obrovský chaos. Na nič iné jednoducho nemá čas. Ale nie je to výsledkom jeho sebeckosti alebo povrchnosti, ale preto, že všetku energiu venuje študentom, aj vo chvíľach, keď to tak nevyzerá.

Klaudia Belanská (Gabriela Marcinková)

Atraktívna, nadaná, zodpovedná, spoľahlivá a celkovo takmer dokonalá učiteľka slovenčiny, ktorá má v Samových očiach zásadnú chybu, je zadaná.
Dievča z dobrej rodiny, jediná dcéra svojej prehnane ambicióznej matky, úspešnej právničky, ktorá ju odmala viedla k perfektnému výkonu a k dokonalosti. Klaudia musela byť už odmala vzorom vo všetkom – v správaní, v známkach, v obliekaní. Na rozdiel od Sama vyštudovala pedagogickú fakultu nie preto, že chcela učiť, ale pretože vlastne nevedela, čo chce. Je dospelá, rada by si žila po svojom, ale nevie sa odhodlať urobiť to – ani úplne presne nevie, ako by vlastne chcela žiť. Až stretnutie s navonok chaotickým Samom, ktorý nerešpektuje žiadne pravidlá, začína pomaly, nenápadne nabúravať jej presvedčenie o tom, že život musí byť dokonalý.

Denis Rácz (Roman Luknár)

Prísny a zásadový Rácz si dobre uvedomuje, že v jeho škole majú nadmerné zastúpenie problémoví študenti, a tým pádom je ostatnými gymnáziami vnímaná ako niečo podradné. Ale Rácz nie je z tých, ktorí by sa vzdávali. Chronicky finančne podvyživené gymnázium udržuje v športových a vedomostných súťažiach medzi ostatnými školami (aj keď skončia vždy na chvoste), je hrdý na to, že v prefeminizovanom slovenskom školstve dokázal vybudovať učiteľský zbor, v ktorom je dostatok mužov a hoci je zásadový, uvedomuje si, akým prínosom sú preňho nekonvenčné metódy Sama. Rácz skrátka akceptoval svoj osud – že okrem žiakov musí občas vychovávať aj svoj učiteľský zbor.

Zlatica Krempaská (Gabriela Dolná)

Dejepisárka zo starej školy, najobávanejšia osoba na gymnáziu, a to nielen medzi študentmi, ale aj medzi ostatnými profesormi, riaditeľa nevynímajúc.

Laco Hudák (Samo Trnka)

Starý mládenec, ktorý žije iba pre svoju mamu a biológiu. Okrem týchto dvoch vecí zo seba dokáže vydať energiu iba v prípade, ak ide o jedlo.

Viktor Matrtaj (Marek Geišberg)

Dobrá partia, úspešný doktor, ktorý tvorí s Klaudiou dokonalý pár. Je otázne, či je ich vzťah dostatočne pevný, aby vydržal aj po tom, ako Klaudia spozná Sama.
 
Igor Smatana (Peter Nádasdi)
 
Učiteľ matematiky a IT, otec veľkej, tradičnej rodiny, ktorý si do práce chodí oddýchnuť od svojej náročnej manželky a malých detí.
 
Charlie (Krištof Králik)
 

Krištof je top model a pracuje pre najzvučnejšie mená módneho biznisu. Roky hviezdi v svetových kampaniach najznámejších módnych značiek, má za sebou fashion weeky v Miláne či Paríži a venuje sa aj moderovaniu. Je tvárou mnohých zvučných značiek. Pochádza z umeleckej rodiny, vyštudoval fotografiu. Momentálne žije v Prahe, odkiaľ pendluje do Bratislavy na nakrúcania.

Adam (Adam Bárdy)

Adam Bárdy je nielen úspešný model s titulom Najkrajší Slovák roku 2014, ale aj vojak z povolania. Je členom Čestnej stráže prezidentky SR Zuzany Čaputovej, čo je jeho hlavná profesia. Teraz si vyskúša aj rolu herca v seriáli Pán profesor, kde ho uvidíte ako jedného zo študentov. A keďže Adam a Krištof sú športovci a venujú sa aj bojovým umeniam, na chlapcov v scenári pripadla okrem iného aj bitka.

Adam rád cestuje a zaujíma sa o ekológiu. Je to veľký športovec a živý sa aj modelingom.

Danny (Daniel Izrael)


Daniel Izrael je študent VŠMU, odbor divadelný manažment. Aktívne sa venuje hudbe, spieva v metalcorovej kapele s názvom Cold of the Ocean. Tento žáner rozhodne nie je pre citlivé povahy.
 
Hassan (Matúš Kolárovský)

Matúša objavili na Instagrame. Je študent nemeckého gymnázia a popri tom sa venuje modelingu a rapu. Veľmi rád boxuje a toto hobby ho drží už druhým rokom. Jeho mama je z Bratislavy a biologický otec pochádza z Kapského mesta. Matúš pomáha starším ľuďom ako dobrovoľník.

Katka (Diana Klamová)


Diana Klamová hrá v seriáli Pán profesor Katku. Diana sa živí ako modelka, rada cestuje, cvičí a momentálne tvorí pár s hercom Dáriusom Kočim.

Modelingu sa začala venovať ihneď po štúdiu gymnázia v Bratislave a momentálne cestuje po celom svete.

Lena (Laura Hritzová)

Laura študuje na umeleckej strednej škole a tento rok sa pripravuje aj na maturitu. Ešte nevie, akým smerom sa chce po maturite vydať, a nad vysokou školou ešte premýšľa. Účinkovaniu v seriáli sa veľmi potešila. "Som rada, že som opäť na pľaci." Mladá herečka si nakrúcanie užíva a v kolektíve sa cíti veľmi dobre.

Laura účinkovala aj v populárnom seriáli Búrlivé víno, kde si zahrala dcéru Moniky Hilmerovej.

Ján (František Beleš)

František už má skúsenosti s herectvom. Zahral si vo filme Nech je svetlo, ktorý bol odprezentovaný na festivale v Karlových Varoch. Momentálne študuje na bratislavskom konzervatóriu.

V seriáli Pán profesor si zahrá nového študenta Jána.

Romana (Diana Ristová)

Diana študuje herectvo na konzervatóriu v Bratislave. Účinkovala vo viacerých inscenáciách, v rôznych divadlách, no okrem herectva sa venuje aj hudbe. Spieva s kapelou Funkiez.