SaS: Je najvyšší čas obrátiť pozornosť na Fica a Kaliňáka

Zadržanie viacerých bývalých predstaviteľov polície znamená podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) nevyhnutnosť obrátiť pozornosť na Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, ktorí na Slovensku roky kryli všetky mafiánske praktiky a za ktorých vládnutia sa chobotnica organizovaného zločinu dostala od súdnictva cez prokuratúru až na najvyššie posty policajného zboru.

 

„Tibor Gašpar v putách je symbolom, v akom stave bola naša spoločnosť za vlády Smeru, pretože ľudia ako Gašpar mali obrovskú moc. Hoci som o previazaní zločinu hovoril niekoľko rokov, za svoje vyjadrenia o stave právneho štátu som neraz bol označovaný rôznymi nelichotivými označeniami. Teraz však môžem smelo povedať, že som mal pravdu. Verím, že táto očista polície a justície bude pokračovať aj naďalej,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Europoslankyňa za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová priniesla okrem zásadných informácií o Ľudovítovi Makóovi, ktorý sa rozhodol spolupracovať s políciou, aj informácie o tom, že Tibor Gašpar zasahoval do vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. „Na priamy príkaz Tibora Gašpara neboli informovaní viceprezidenti policajného zboru o tom, čo bolo nájdené na mieste činu. Považovala som to za hrubé manipulovanie vyšetrovania hneď od začiatku. Vtedy ma Tibor Gašpar obvinil z klamstva, avšak božie mlyny melú pomaly, ale isto. Sama som úprimne zvedavá, ako začne spievať v base o tom, koho všetkého kryl a aké mafiánske praktiky tu robili s predstaviteľmi Smeru. A možno sa dočkáme, že prídu aj pre Roberta Fica,“ tvrdí predsedníčka Výboru EP pre zamestnanosť a sociálne veci Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Maslo na hlave majú podľa podpredsedu NR SR Milana Laurenčíka aj ľudia okolo Petra Pellegriniho a najmä Denisa Saková, ktorá má stále čo vysvetľovať, najmä pri otázkach, prečo si Tibora Gašpara vzala za svojho poradcu. „Tibor Gašpar, Peter Hraško, Róbert Krajmer a Bernard Slobodník sú stelesnením toho najhoršieho, čo sa polícii mohlo stať. Všetci kryli špinavosti smerákov a nezmení to ani fakt, že sa niektorí z nich presunuli do inej strany a pod iný názov. Saková sa musí spolu s Pellegrinim postaviť pred verejnosť a vysvetliť, prečo aj oni spolupracovali s týmito evidentne nečestnými ľuďmi,“ doplnil podpredseda NR SR za SaS Milan Laurečník.