Stanovisko OĽaNO k prenasledovaniu Igora Matoviča

Naše dávne podozrenia o politickom zneužívaní polície pod vedením Tibora Gašpara sa opäť potvrdzujú. Podľa svedeckej výpovede mala polícia v spolupráci s organizovaným zločinom prenasledovať a zastrašovať niekdajšieho opozičného lídra Igora Matoviča.

Podľa zverejnených informácií má bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó vo svojej výpovedi tvrdiť, že v lete 2015 sa spolu s exministrom vnútra Kaliňákom, bývalým policajným prezidentom Gašparom a šéfom nitrianskej organizovanej skupiny Bödörom dohadovali na možnostiach politickej diskreditácie Igora Matoviča. Ten v tom čase spolu so svojimi kolegami z hnutia OĽANO vytrvalo poukazoval na závažné kriminálne kauzy smeráckych vlád. Podľa medializovaných slov Makóa, “Matovičove aktivity extrémne narušovali politický kurz strany Smer-SD.“

Ide o jasný dôkaz toho, že Fico s Pellegrinim sa neštítili akýchkoľvek praktík vrátane zneužívania orgánov činných v trestnom konaní na prenasledovanie opozičných lídrov, a zo Slovenska tak doslova spravili mafiánsky raj. Pevne veríme, že spravodlivosť a základy právneho štátu už ľudia z nového i starého Smeru nikdy viac neohrozia.