J. B. Cigániková: Apelujem na solidárnosť medzi všetkými nemocnicami

Predsedníčka zdravotníckeho výboru Janka Bittó Cigániková zo strany Sloboda a Solidarita (SaS) apeluje listom, ktorý adresuje všetkým nemocniciam na Slovensku, na solidárnosť a porozumenie medzi nimi.

„Vážení hrdinovia dnešných dní, chcem vás veľmi pekne poprosiť, aby ste k sebe v týchto časoch boli solidárni a vľúdni. Viem, že sú to šialene ťažké dni a že pri tom všetkom, keď sa ešte pozeráte ako korona pochováva aj vašich kolegov, človek ľahko skĺzne k hnevu, často aj k oprávnenému. Všetci spoločne čelíme bezprecedentnej situácii a nevídanému strachu verejnosti, možno aj vlastnému strachu. O to viac na vás apelujem, aby ste sa navzájom podporovali. Každý jeden z vás robí maximum, pričom všetci robíte viac, ako prikazujú zákony a nariadenia,“ uvádza v liste Janka Bittó Cigániková.

Podľa jej slov rozumie postoju tak menších ako aj veľkých nemocníc, ktoré nazerajú na situáciu so zvládaním náporu pacientov s koronavírusom vlastným pohľadom. „Okrem rýchleho očkovania nám pomôže aj súdržnosť, vzájomná výpomoc a samozrejme jasné inštrukcie. Viem, že všetky tieto atribúty by mohli byť aj lepšie, tak na tom pracujme všetci spoločne. Som si istá, že to zvládneme najmä vďaka vám všetkým - v nemocniciach či ambulanciách, v štátnych či súkromných, veľkých či malých. Ak vy spojíte sily a vydržíte, zachránite ešte viac životov,“ dodáva predsedníčka Výboru NR SR pre zdravotníctvo s tým, že ak majú nemocnice konštruktívne návrhy na zlepšenie, alebo potrebujú pomoc, môžu jej napísať na mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..