Kaufland predáva respirátory za 0,28 €

V súvislosti s vývojom pandemickej situácie na Slovensku platí od 8. marca povinnosť nosiť respirátor v priestoroch obchodov a prostriedkoch verejnej dopravy a od 15. marca sa rozšírila táto povinnosť na priestory všetkých interiérov. Počiatočné obavy ľudí, že respirátorov nebude dostatok, sa nenaplnili. V sieti predaní Kaufland si ich môže zakúpiť každý zákazník za výhodnú cenu.

Už od začiatku pandémie spojenej s vírusom Covid-19 spoločnosť Kaufland robí všetky potrebné opatrenia pre ochranu svojich zamestnancov a zákazníkov, aby sa zabránilo šíreniu nákazy. Preto už v polovici februára zaradila do svojho sortimentu respirátory s certifikátom CE  za výhodné ceny. Cena jedného respirátora s certifikátom CE je od 0,28 €.

„Našou snahou je poskytnúť každému zákazníkovi možnosť kúpiť si respirátor za cenu, ktorú si môže dovoliť. Preto ich predávame bez DPH a bez akéhokoľvek zisku,“ vysvetľuje Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland. „Ochranu pred šírením vírusu považujeme za mimoriadne dôležitú a veľmi nám záleží aj na zdraví našich zamestnancov. Preto aj zamestnancom v predajniach a logistike bezplatne poskytujeme respirátor FFP2, a to každý deň.“

Pretože pandemická situácia sa u nás zatiaľ výrazne nelepší, reťazec je v stálom kontakte s dodávateľmi respirátorov, aby mohol zabezpečiť ich dostatočné množstvo a najlepšiu cenu pre zákazníka.

O tom, že respirátorov je naozaj dostatok, svedčí mimochodom aj dar, ktorý reťazec venoval zdravotníkom v prvej línii. Minulý mesiac Kaufland rozdal 4 000 kusov respirátorov FFP2 štyrom najvyťaženejším slovenským nemocniciam.