SaS: Sme znepokojení aktuálnym dianím v mocenských zložkách štátu

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je znepokojená aktuálnym dianím v mocenských zložkách štátu. Dokazuje to aj obvinenie bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana, ktorý pred pár dňami odišiel do civilu a ktorý tiež podal trestné oznámenie na bývalého námestníka SIS.

„Momentálne máme viac otázok ako odpovedí, čo rozhodne nepomáha k budovaniu dôvery v chod polície či tajných služieb. Hĺbku rozvratu zložiek, ktoré majú chrániť našu ústavu a právny štát, považujeme za potvrdenie najhorších obáv, o ktorých hovoríme mnoho rokov. Orgány činné v trestnom konaní musia preukázateľne dokázať opodstatnenosť obvinenia aj exšéfa NAKA. Môžeme len dúfať, že spravodlivosť zvíťazí. Je prirodzené, že dlhoročný systém založený na klamaní slušným ľuďom nebude ľahké rozmotať. Tento boj v spravodlivosť a o pravdu je však momentálne bojom o prinavrátenie dôvery v právny štát,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.