Zverejnili presné podmienky k letným táborom a ako získate PCR test

Zverejnili presné podmienky k letným táborom a ako získate PCR test Foto: ÚVZ

Úrad verejného zdravotníctva zverejnil podmienky pre organizovanie letných táborov:

Zotavovacie podujatia pre deti a mládež:

• Patria sem tzv. pobytové tábory trvajúce viac ako štyri dni za účelom rekreácie detí a posilnenia ich zdravia
• Pri nástupe na zotavovacie podujatie musia všetci účastníci, teda deti i osoby zabezpečujúce priebeh podujatia, mať negatívny výsledok PCR testu na ochorenie COVID-19, ktorý nie je starší ako 72 hodín od obdržania výsledku. Povinnosť predložiť negatívny výsledok RT-PCR testu na COVID-19 neplatí pre deti do 10 rokov, zaočkované osoby a osoby, ktoré prekonali COVID-19.
• Príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva môže v rámci svojho územného obvodu z dôvodu epidemiologickej situácie nariadiť aj ďalšie, prísnejšie opatrenia

Denné tábory:
Takzvané denné tábory sa budú riadiť podmienkami a protiepidemickými opatreniami, ktoré už v súčasnosti platia pre organizáciu hromadných podujatí a sú jasne stanovené vo vyhláške ÚVZ SR.
Znamená to teda, že napríklad športové denné tábory sa budú riadiť podmienkami pre hromadné podujatia športového charakteru, tanečné alebo iné záujmové tábory sa budú riadiť všeobecnými podmienkami pre organizáciu hromadných podujatí.
Epidemiológovia dôrazne odporúčajú, aby deti i osoby zabezpečujúce priebeh tzv. denných táborov mali pri nástupe negatívny výsledok PCR testu, ktorý nie je starší ako 72 hodín.

Podrobnosti nájdete vo vyhláške ÚVZ SR: https://bit.ly/vyhlaska-tabory