OĽANO k medializovaným informáciám o zločineckej skupine na Ministerstve vnútra

Stanovisko hnutia OĽANO k medializovaným informáciám o zločineckej skupine na Ministerstve vnútra za čias predošlých vlád.

Hnutie OĽANO dlhodobo poukazuje na praktiky, ktoré sa za bývalých vlád diali aj na najvyšších miestach. Zistenia, podľa ktorých fungovala za čias Roberta Kaliňáka a Denisy Sakovej na Ministerstve vnútra a na Úrade práce zločinecká skupina sú ohavné a zarážajúce, ale nie prekvapivé.

Podľa zistení portálu Aktuality.sk mala zločinecká skupina umelo navyšovať ceny projektov a ulievať si tak peniaze do svojich firiem. Cenu jedného projektu mali navýšiť o takmer 5 miliónov eur a na vate tak mali celkovo zarobiť až 17 miliónov. Hlavy zločineckej skupiny pritom mali pôsobiť priamo na vysokom vedení ministerstva za čias Denisy Sakovej a Roberta Kaliňáka.

Nečudujeme sa preto, že práve títo čelní predstavitelia súčasnej opozície cítia enormný strach z politickej a trestno-právnej zodpovednosti, a preto sa všetkými silami snažia odvolať súčasného ministra vnútra či policajného prezidenta, počas ktorých pôsobenia má polícia a prokuratúra rozviazané ruky, koná nezávislo a nastoľuje spravodlivosť.

„Na svetlo vychádzajú stále väčšie a obludnejšie praktiky predošlých vlád Smeru. Vo svojej podstate venovali všetku energiu svojho akože vládnutia na obohacovanie a korumpovanie, kde musel každý smerák byť súčasťou tohto systému našich ľudí. Všetci museli držať spolu, ináč hrozilo, že sa im tento systém rozpadne ako domček z kariet, čo sa aj po voľbách deje. Vo svojej panike a strachu sú schopní sa podieľať na rozvrate štátu hecovaním proti očkovaniu a všetkým protipandemickým opatreniam. Ako konali protištátne počas ich vládnutia, tak konajú a teraz a nikdy ináč ani konať nebudú,“ poznamenal poslanec Juraj Krúpa.