SaS: Očkovacia lotéria je nešťastná a diskriminačná

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) považuje aktuálny priebeh očkovacej lotérie za nešťastný a diskriminačný.

„Momentálne nevieme povedať, koľko ľudí presvedčila lotéria dať sa zaočkovať, avšak videli sme absurdnú show. Okrem toho, že by sme vedeli využiť desiatky milióny eur efektívnejšie a rozumnejšie, tak o výhru prišla pani, ktorá sledovala vysielanie cez internet. Pár sekundový rozdiel tak delil niekoho od 400-tisíc eur a Igor Matovič sa z toho smeje na svojom facebooku. Ak má byť táto irónia a posmešky cieľom, ako vzbudiť dôveru v ľudí v očkovanie, tak je to presne naopak,“ uviedol člen Výboru NR SR pre kultúru a médiá za SaS Roman Foltin.

Podľa predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu je očkovacia lotéria diskriminačná najmä pre nepočujúcich, nevidiacich či starších ľudí. „Len v prípade osôb so sluchovým postihnutím ide o viac ako 250-tisíc ľudí, navyše tu tiež máme desať tisíce slabozrakých. Aj medzi nimi sú však očkovaní a preto si zaslúžia rovnaké podmienky. Verím, že sa to čoskoro zmení,“ doplnil Juraj Droba.