Poslanec podal podanie na začatie konania voči poslancom Blahovi a Tarabovi

Poslanec za SaS Miroslav Žiak sa obrátil na Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií aby rozhodol, či poslanci Ľuboš Blaha a Tomáš Taraba neporušili ústavný zákon o ochrane verejného záujmu a aby im prípadne následne uložil pokutu vo výške dvanásťnásobku ich mesačného platu.

 „Poslanci sú verejní funkcionári a ako takí majú presadzovať a chrániť verejný záujem. Verejný, nie svoj osobný. Na reklamu – a ani na antireklamu - nesmú používať svoje meno a tvár. To, čo Blaha a Taraba robili počas „horalkovej kauzy“ bola antireklama celkom ukážková,“ komentuje svoje podanie Miroslav Žiak.

Z účtov na sociálnych sieťach oboch spomínaných poslancov je zjavné, že šírili negatívnu reklamu. „Podľa názoru právnikov, s ktorými komunikujem, Blaha aj Taraba prezentovali averziu k produktom spoločnosti I.D.C. Holding. Ľuboš Blaha sušienky hádzal do smetného koša, obaja vyzývali na bojkot a nekupovanie konkrétnych produktov. Ľuboš Blaha aj Tomáš Taraba tak prezentovali svoj osobný názor na tému očkovania proti ochoreniu COVID-19 v súvislosti s negatívnou reklamou produktov Pečivární Sereď, využili teda svoju osobu, meno a priezvisko a fotografie na negatívnu reklamu ich produktov. Mám za to, že prezentovali svoj osobný záujem, a to najmä s cieľom získať politické body,“ uzavrel Miroslav Žiak.