Bažant Kinematograf pod letnou oblohou si na Magio pláži v Bratislave a v Košiciach vychutnalo 12 000 divákov

V rámci jedenástej sezóny letného kina Bažant Kinematograf sa s výnimočným programom divákom predstavili aj dve letné kiná na Magio plážach v Bratislave (16.7 – 21.8.) a premiérovo aj v Košiciach (24.7. – 23.8.). Svoju sezónu ukončili zaujímavým dokumentom o legende československej gymnastiky Věre Čáslavskej, Věra 68, v Bratislave aj za osobnej účasti niekoľkonásobnej olympijskej víťazky Věry Čáslavskej a režisérky Olgy Sommerovej.

Vďaka kvalitnej a rôznorodej ponuke filmov, príjemnému prostrediu Magio pláží a horúcemu letu filmové večery s Bažant Kinematografom strávilo viac ako 12 tisíc divákov.

Po úspešnom minuloročnom projekte letného kina Bažant Kinematograf na bratislavskej Magio pláži sa túto sezónu realizovali hneď dve letné kiná: na Magio pláži v Bratislave (16.7 – 21.8.) a po prvýkrát na Magio pláži aj v Košiciach (24.7. – 23.8., lokalita Nad jazerom). Program oboch kín pozostával z výnimočných titulov svetovej kinematografie posledných rokov, zo slovenských a českých noviniek, kultových a tematických večerov, a tiež stretnutí so zaujímavými hosťami. Vďaka výnimočne prajnému letnému počasiu a veľkej priazni divákov nastali v programoch kín len minimálne zmeny, a s výnimkou jedného filmového titulu boli uvedené všetky pôvodne naprogramované filmy.

Najväčšiu návštevnosť zaznamenala premiéra nového českého filmu Revival režisérky Alice Nellis, ktorý na otvorení bratislavského letného kina na Magio pláži videlo viac ako 1 000 divákov. V Bratislave i v Košiciach sa zároveň potvrdila obľúbenosť francúzskeho diváckeho hitu Nedotknuteľní režisérskej dvojice Olivier Nakache a Éric Toledana; film videlo v oboch kinách spolu tiež vyše 1 000 divákov. S veľmi pozitívnym ohlasom sa stretli klasické kultové filmy, ako napr. Psycho (r. A. Hitchcock), Casablanca (r. M. Curtiz), Monty Python – Život Briana (r. T. Jones), Trainspotting (r. D. Boyle), či hudobné filmy ako Pátranie po Sugarmanovi (r. M. Bendjelloul), či Michael Jackson – The Moonwalker (r. J. Kramer,
J. Blashfield, C. Chilvers). Medzi divákmi tradične rezonovali filmy Woodyho Allena. Zo slovenských filmov pláže priniesli klasiku z filmových archívov Kým sa skončí táto noc (r. P. Solan), dvojprogram venovaný košickému rodákovi Petrovi Kerekesovi (film 66 sezón a Ako sa varia dejiny), či novinka roku 2013, ocenená na MFF Rotterdam Môj pes Killer.

Filmová sezóna na bratislavskej Magio pláži vyvrcholila v stredu 21. augusta za účasti vzácnych hostí: legendy československej gymnastiky Véry Čáslavskej a českej dokumentaristky Olgy Sommerovej, ktoré v tento symbolický dátum uviedli výnimočný dokumentárny film Věra 68 a zároveň uzavreli tohtoročný program letného kina na Magio pláži. V Košiciach film Věra 68 ukončil premiérovú filmovú sezónu v piatok 23.augusta.

"Bažant Kinematograf sa stal už po tretíkrát naším najnavštevovanejším programom v rámci bratislavskej Magio pláže, a už druhýkrát v partnerstve so značkou Zlatý Bažant. Veľmi nás teší, že aj v Košiciach, kde sme boli po prvýkrát sme sa stali miestom stretnutí fanúšikov kvalitného filmu," hodnotí sezónu letných kín na Magio pláži senior manažérka marketingovej komunikácie Slovak Telekomu Drahomíra Juríková.

So spoluprácou na tomto jedinečnom projekte je spokojný aj Michal Sivko, marketingový manažér značky Zlatý Bažant: „Sme radi, že sme mohli rozšíriť náš dlhodobý projekt Bažant Kinematograf aj na Magio pláž v Bratislave a Košiciach a tak prispieť k výnimočnej atmosfére na oboch plážach. Návštevníci si tak mohli vychutnať na plážach pod hviezdami mnoho skvelých titulov, stretnúť sa s niekoľkými veľkými filmovými osobnosťami a popritom všetkom sa samozrejme osviežiť Zlatým Bažantom."

Bažant Kinematograf sa do Bratislavy aj do Košíc vracia ešte vďaka programu putovných kinoautobusov. V Bratislave od pondelka 26. augusta ponúka štyri premietacie večery na bratislavskom Hlavnom námestí, v Košiciach pred Auparkom bude premietať od stredy 28.augusta do soboty 31.augusta.

Tradičné filmové autobusy majú do konca sezóny pred sebou ešte 8 zastávok. Popri Bratislave a Košiciach v najbližších dňoch premietajú v Humennom (do 27.8.), Šali (30.8. – 2.9.), Lučenci (1. – 4.9.), Modre (3. – 6.9.), Malackách (5. – 8.9.) a Šenkviciach (7. – 9.9.).