Ledecký zvoláva mimoriadne zasadnutie výboru k prípadu 11-ročnej Sofii


Predseda Výboru NR SR pre sociálne veci Vladimír Ledecký v utorok inicioval zvolanie mimoriadneho zasadnutia Výboru pre sociálne veci k prípadu 11-ročnej Sofii, ktorá trpí nevyliečiteľnou cystickou fibrózou. Jej matka už viac ako päť rokov neúspešne žiada Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny o opatrovateľský príspevok na ťažko chorú dcéru Sofiu. Nárok na opatrovateľský príspevok potvrdil dvakrát príslušný krajský súd ako aj Najvyšší súd SR.

Ledecký chce na mimoriadne zasadnutie výboru pozvať riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Karola Zimmera. Zasadnutie výboru sa uskutoční vo štvrtok 21. októbra so začiatkom o 12.30 hod. v rokovacej miestnosti Výboru NR SR pre sociálne veci.

Celý prípad chorej Soffi nájdete tu: https://dennikn.sk/2568671/matka-tazko-chorej-dcery-ustredie-prace-cize-stat-sa-mi-roky-vysmieva-a-ublizuje-mi-uz-dost-mam-toho-plne-zuby/?ref=top

„Vzhľadom na dostupné informácie k tomuto prípadu zvolávam mimoriadne zasadnutie výboru, na ktorom sa budem pána generálneho riaditeľa ÚPSVaR pýtať otázky k ozrejmeniu bližších detailov k tomuto prípadu. Považujem za moju povinnosť tento spor vyriešiť v čo najskoršom termíne. Štát musí byť schopný rýchlo reagovať na ťažké životné situácie našich občanov a podať pomocnú ruku tým, ktorí ju potrebujú. Je nemysliteľné, aby sa matka s chorým dieťaťom po piatich rokoch a troch rozhodnutiach súdov nevedela k tejto podpore od štátu dostať,“ uviedol Vladimír Ledecký.