SaS: Otvorme kultúru pre očkovaných a prekonaných

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) bude presadzovať, aby sme otvorili divadlá, kiná alebo koncertné sály pre očkovaných a prekonaných.

 „Návrat ku Covid semaforu pre kultúrne podujatie je kľúčovou podmienkou, ako zachrániť kultúru na Slovensku. Ak môžu v obmedzenom režime fungovať gastroprevádzky či bohoslužby, nevidíme žiaden dôvod, aby sme diskriminovali divadlá, kiná alebo koncertné sály. Vstup pre očkovaných a prekonaných s nasadeným respirátorom po celú dobu divadelného predstavenia so sebou nesie určite menšie riziko ako fitness či kozmetické salóny,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a člen Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Foltin.

Podľa podpredsedu Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti z SaS Radovana Kazdu majú zatvorené kultúrne prevádzky a ich účinkujúci reálny problém s prežitím. „Ďalšie predlžovanie tejto agónie bude v konečnom dôsledku znamenať devastačné problémy, nielen pre kultúrny biznis, ale aj pre väčšinu rodín, ktorých živilo divadlo alebo hudba. Ak by sa však niektoré divadlá alebo kiná rozhodli nechať ešte zatvorené, mali by sme im na určité prechodné obdobie umožniť čerpať štátnu pomoc,“ doplnil Radovan Kazda.