PUMA a Bison & Rose spolupracujú od januára 2022

FOREVER BETTER TOGETHER to je claim novej spolupráce svetovej športovej značky Puma a komunikačnej agentúry Bison & Rose. Puma si vo výberovom konaní minulý rok na jeseň vybrala Bizónov, ktorí budú mať na starosti komunikáciu pre kategóriu run/train a lifestyle. Ich oficiálna spolupráca začala v januári 2022.

Šport je základným stavebným kameňom značky PUMA. Súčasťou DNA brandu je vášeň pre navrhovanie a vývoj produktov, ktoré posúvajú hranice konvenčného dizajnu a rúcajú zaužívané mýty. V priebehu viac ako 70 rokov sa PUMA zapísala do histórie ako partner najrýchlejších športovcov planéty - športy, ako je futbal, beh a tréning, golf, basketbal a motoristický šport, obohacuje originálnymi produktmi, ktoré sa inšpirujú výkonnostným športom aj životným štýlom a sú dokonalé ako svojou funkčnosťou, tak originálnym dizajnom. Súčasťou misie značky je aj široká škála tém udržateľnosti, na ktorých PUMA kontinuálne pracuje tak, aby bola jej činnosť v súlade s cieľmi udržateľného rozvoja Organizácie spojených národov.

„Hľadali sme agentúru, ktorá bude rozumieť našim hodnotám, histórii a dedičstvu značky a zároveň bude prichádzať s inovatívnymi nápadmi a aktívne vyhľadávať PR príležitosti v existujúcich aj nových oblastiach. Tím B&R nás zaujal nielen originálne spracovanou tendrovou ponukou, ale aj portfóliom svojich služieb a skúsenosťami. V Bizónoch sme našli oveľa viac, ako bolo pôvodným zámerom tendru,“ hovorí Katarzyna Weslawowicz, Head of Marketing PUMA Eastern Europe.

Bison & Rose poskytuje servis internej a externej komunikácie významným medzinárodným aj domácim spoločnostiam a značkám. Je zároveň afiláciou globálnej siete BCW (Burson Cohn & Wolfe) pre Slovensko a Českú republiku. Pre oba trhy je skupina Bison & Rose tiež partnerom medzinárodnej poradenskej siete FTI Consulting špecializujúcej sa na finančné a transakčné PR a issues management. Pre PUMU bude zabezpečovať PR servis v kategórii run/train a lifestyle zahŕňajúci produktovú komunikáciu, komplexné media relations, krízovú komunikáciu a influencer’s marketing. Spoluprácu s PUMOU bude zabezpečovať agentúrny tím Veroniky Deckerovej na čele s Luciou Fialíkovou.

„V komunikácii je vždy veľmi dôležité, keď partneri vzájomne rezonujú a to sa v tomto prípade deje. Preto som veľmi rada, že taká inšpiratívna značka, akou PUMA nesporne je, vložila do nášho tímu svoju dôveru a že budeme mať príležitosť podieľať sa na jej komunikačnom smerovaní,“ hovorí Veronika Deckerová, Senior Consultant agentúry Bison & Rose.

PUMA sa venuje nielen podpore začínajúcich talentov. V rámci projektu PUMA Heroes v spolupráci s ambasádorom Benom Cristovaom vybrala štyroch mladých kreatívcov, ktorým pomáha naštartovať kariéru. Brand sa dlhodobo venuje spolupráci s umelcami a ďalšími značkami aj na globálnej úrovni. Napríklad minulý rok bol uvedený v prvej sólovej spolupráci so speváčkou a módnou ikonou Dua Lipa nový model tenisiek Mayze, ktorý prepája retro klasiku značky s novými trendmi. Mayze je súčasťou iniciatívy PUMA SHE MOVES US, ktorá prostredníctvom svojich ambasádoriek oslavuje ženy, posúvajúce svet umenia a športu dopredu a svojou energiou inšpirujú ostatné ženy na celom svete. PUMA posúva hranice inšpirácie ešte ďalej. Ako reakciu na súčasnú pandemickú situáciu, ktorú mnohí považujú za jedno z najnáročnejších období, rozbehla kampaň “ONLY SEE GREAT”. Cieľom ročnej kampane je prostredníctvom globálnych ambasádorov zdieľať optimistické vízie a zdôrazňovať silu viery v seba samého.

Novinky na túto jeseň pripravila značka v spolupráci s lídrom v oblasti outdorového oblečenia HELLY HANSEN. Spoločne uviedli na trh pre sezónu AW21 kolekciu zimného funkčného lifestylového a bežeckého oblečenia i obuvi. Kolekcia sa nesie v spojení behu a adaptívnych funkcií s ohľadom na zimné využitie. Spolupráca posúva hranice konvenčného dizajnu. Jednotlivé kúsky sú ladené do neutrálnej farebnej palety a podtrhujú ich funkčné detaily. Kolekcia zahŕňa kúsky ako sú bundy, pančuchové nohavice, obuv či batohy ­– to všetko navrhnuté na využitie v chladných mesiacoch. Medzi kľúčové kusy patrí: zimná bežecká trialová obuv VOYAGE NITRO Helly Hansen alebo cestná Velocity NITRO Helly Hansen. Celá kolekcia je dostupná na PUMA.