SaS: Musíme izolovať ruský šport

Podpredseda Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport a poslanec NR SR za SaS Radovan Sloboda považuje za dôležité, aby slovenský šport ukázal, že stojí na strane Ukrajiny a mieru. Aj z toho dôvodu podporuje okamžité zastavenie účasti našich športovcov v Ruskej federácii a Bielorusku.

 „Slovenská republika by mala popri aktívnej vojenskej a materiálnej pomoci Ukrajine pristúpiť aj ku konkrétnym krokom v športe. Považujem za dôležité, aby sa slovenskí športovci zriekli štartu na súťažiach na území Ruskej federácie či Bielorusku. Nemôžeme na jednej strane odsudzovať vojnu a na druhej strane tolerovať finančné zisky zo športových podujatí, ktoré v konečnom dôsledku môžu podporovať inváziu na Ukrajinu,“ uviedol poslanec NR SR za SaS Radovan Sloboda.

Podľa štátneho tajomníka ministerstva školstva Ivana Husára by mali svoj nesúhlas s vojnou vyjadriť aj športové kluby a organizácie na Slovensku. „Musíme izolovať ruský šport. Nemôžeme sa tváriť, že sa nič nedeje. Aj slovenské športové kluby a organizácie musia bojkotovať súťaže, ktoré sa odohrávajú v Ruskej federácii. Všetky akcie, eventy pomôžu jedine prezentácii režimu Putina a Lukašenka, alebo prinesú zisky, ktoré sa môžu využiť na financovanie vojny,“ doplnil Ivan Husár.